Sonispheressä vakavasti loukkaantuneiden tila vakaa - näin hoitui festivaalin loppukeikat

09.08.2010 07:20 - Eeva Rajala

Porin Sonisphere Festivalissa eilen vakavasti loukkaantuneet kaksi ihmistä eivät ole enää kriittisessä tilassa, vaan heidän tilansa on vakaa. Äkillinen ja hyvin voimakas ukkosmyrsky runteli festivaalin kakkoslavaa ja myyntikojuja.

40 ihmistä loukkaantui, kun tuulenpuuskat vahingoittivat lavoja ja lennättivät tuuleen irtotavaraa. Sonisphere-tuottaja Stuart Galbraith kertoi tuoreeltaan, että festivaalijärjestäjien ajatukset ovat loukkaantuneissa ja he toivovat loukkaantuneiden toipuvan täysin.

Mötley Crüe joutui perumaan eilisen keikkansa Sonispheressä, sillä heidän laitteistonsa vaurioitui vedestä, eikä yhtyeen esiintymistä saatu siirrettyä kakkoslavalta päälavalle. Nikki Sixx kumppaneineen on festivaalijärjestäjien mukaan tulossa esiintymään Sonisphereen uudelleen ensi vuonna.

Myrskyn jälkeen festariohjelmaa jatkettiin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä. Sekä Alice Cooper että Iron Maiden heittivät suunnitellun mittaiset keikkansa ja Iron Maidenin manageri Rod Smallwoodilla oli vain hyvää sanottavaa keikan jälkeen.

- Iron Maiden ei ole koskaan ennen soittanut näin upealle yleisölle, tätä voi sanoa Iron Maidenin parhaaksi keikaksi ikinä, Smallwood hehkutti.

Festivaalijärjestäjät kiittävät yleisö, joka käyttäytyi rauhallisesti, noudatti ohjeita ja jaksoi myrskyn jälkeen kärsivällisesti odottaa ohjelman jatkumista. Sonisphere keräsi Porin Kirjurinluodolle viikonlopun aikana lähes 70 000 ihmistä.

Kilpailut

Uusimmat