Luontoäiti koetteli Sonisphere-kiertuetta: Mutaa, hiekkamyrskyjä ja Suomen megatuulet

09.08.2010 12:15 - Eeva Rajala

Luontoäiti on koetellut Sonisphere Festival -kiertuettä rankalla kädellä tänä vuonna. Festivaalituottaja Stuart Galbraith kertoo Voicelle, että kesä on ollut sääilmiöiden osalta hyvin mielenkiintoinen.

- Sveitsissä kärsimme mudasta ja sateesta. Zurichissä oli mitattu vain päivää ennen festivaalin alkua suurimman yhden päivän sademäärät kaupungin historian aikana, Galbraith muistelee.

Sveitsin jälkeen oli ongelmia Espanjassa, missä rokattiin 40 asteen kuumuudessa ja keskellä hiekkamyrskyjä. Lauantaina Tukholmassa koettiin viiden tunnin rankkasade ja lisää mutaa. Sen jälkeen luontoäiti yritti vielä kerran kaataa Sonisphereä Suomessa.

Porin Sonisphere oli tuottaja Stuart Galbraithin mukaan massiivisen menestynyt, mutta luonnonvoimat tekivät festivaalista haastavamman. Sekä Iggy Popin että Mötley Crüen keikkakamat vaurioituivat myrskyssä. Galbraith kertoo Voicelle, ettei hän kuitenkaan ole nyt huolestunut mahdollisista taloudellisista menetyksistä. Miehen mukaan tärkeintä paikan päällä oli huolehtia loukkaantuneista ja siitä, miten festivaalia saadaan jatkettua.

40 ihmistä loukkaantui myräkässä. Galbraithin mukaan heistä vain kuusi joutui sairaalahoitoon ja kaksi vakavammin loukkaantunutta leikattiin. Heidän tilansa on nyt vakaa. Galbraith kiittää mahtavaa yleisö, joka ukkosmyräkästä ja odottelusta huolimatta jaksoi rokata vielä viimeisen esiintyjän Iron Maidenin tahtiin.

Yksi Iron Maidenin käyttämistä koneista vaurioitui eilisessä myräkässä ja bändi pääsee todennäköisesti vielä tämän päivän aikana lentämään seuraavaan keikkakohteeseensa.

Kilpailut

Uusimmat