Sonisphere Festival ei taivu myrskyjen edessä: "Ei koskaan sisätiloihin"

09.08.2010 14:17 - Eeva Rajala

Sonisphere Festival -kiertue kärsi tänä vuonna luontoäidin mielentilasta. Suomen ukkosmyräkkä, Espanjan hiekkamyrskyt ja Sveitsin mutalieju eivät kuitenkaan merkittävästi vaikuta ensi vuoden festivaalisuunnitelmiin.

Sonisphere-kiertueen tuottaja Stuart Galbraithin mukaan festivaalia ei koskaan tulla järjestämään sisätiloissa, vaikka vastaavia sääilmiöitä tulisi lisää. Sonisphere kun on tarkoitettu ulkoilmassa järjestettäväksi rockfestivaaliksi.

- Siinä merkitsee muun muassa alueen laajuus. Tarkoitus on saada mahdollisimman paljon suuria bändejä esiintymään. Maailmassa ei ole yhtään tarpeeksi suurta sisäareenaa, jossa Sonisphere voitaisiin onnistuneesti järjestää, Galbraith sanoo Voicelle.

Galbraith vahvisti viikonloppuna, että Sonisphere palaa Suomeen takaisin jälleen ensi vuonna. Tällä viikolla aletaan suunnittelutyö ensi vuotta silmällä pitäen ja jo nyt aletaan sopia tulevia festivaaliartisteja. Tällä hetkellä ainakin yksi artistikiinnitys on tehty. Eilen keikkansa perumaan joutunut Mötley Crüe on luvannut korvata keikan ensi vuonna.

Kilpailut

Uusimmat