Suomalainen metallibändi raivostui konserttijärjestäjille: Tällä menolla ei rokki ensi kesänä soi

24.09.2010 14:44 -

Industrial metalia esittävä Turmion Kätilöt -yhtye on näreissään muutamien keikkajärjestäjien tyylistä hoitaa raha-asioita. Bändi kertoo, että osalta järjestäjistä ei palkkioita kuulu, ennen kuin perintätoimisto tarttuu toimeen.

Bändin mukaan useat tapahtumat, jotkut isot rock-festivaalit mukaan luettuna, eivät huomioi laskujen eräpäiviä ja tästä johtuen keikkapalkkioiden perään joutuu kyselemään jatkuvasti.

- Selitykset laskujen myöhästymisille ovat olleet vaihtelevia. Usein kuitenkin on selvinnyt, etteivät järjestäjät ole täysin selvillä kuluista ja riskeistä mitä tapahtumajärjestämiseen kuuluu. Valitettavasti myös vastuuhenkilöt ovat usein hakusessa organisaatioiden sisällä. Varmasti kaikki muusikot tietävät, että alalla paljon perustuu ns. herrasmiessopimuksiin ja kättä päälle -periaatteeseen, joka valitettavasti suurimmilta osin näyttää olevan kuollutta perinnettä, yhtye kertoo.

Turmion Kätilöt muistuttaa keikkajärjestäjiä siitä, että sana kiirii musiikkipiireissä todella nopeasti, jolloin esiintyjien saaminen tapahtumiin vaikeutuu. Bändin mukaan käytäntö voidaan hoitaa jatkossa myös niin, että keikkapalkkiot vaaditaan tilille ennen esiintymistä, eli käännetään tilanne toisinpäin.

Yhtye muistuttaa, että useimmat artistit osaavat hoitaa asiansa kunnolla ja täyttävät oman osansa sopimuksesta niin kuin pitääkin. "Tällä menolla kun ei rokki ensi kesänä soi".

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat