Voicen biisivinkki: Maailman paras soundtrack

01.03.2011 12:40 - Mikko Räsänen

Oscar-gaalan kunniaksi Voicen uutistoimitus valitsi mielestään kaikkien aikojen parhaat soundtrackit.

Mikon valinta:
Blade Runner (Vangelis)
- Myös Vangeliksen 1492: Conquest of Paradise ansaitsisi tulla valituksi. Blade Runner on kuitenkin niin ikoninen levy, ettei sitä vain voi ohittaa. Elokuvalla on ikää jo lähes 30 vuotta, mutta sen soundtrackin voittanutta ei ole vieläkään tehty. Elokuva kuuluu leffahistoriaan jo pelkästään ainutlaatuisen ilmapiirinsä ansiosta. Ilmapiirin rakentamisessa musiikilla oli aivan yhtä keskeinen rooli kuin elokuvan pimeällä ja sateisella scifi-maailmalla. Levyn äänimaisemassa on edustettuna elokuvan eri tunnelmat; On kauneutta, haikeutta, uhkaa ja pelkoa. Kaikkiin tunnetiloihin on silti istutettu taustalle elokuvan perussynkkä sävy. Kuolematon albumi.

Eevan valinta:
Amélie (Yann Tiersen)
- Tämä on vain niin ihana! Jouduin punnitsemaan kauan, valitsenko Moulin Rougen tai Taru Sormusten Herrasta: Sormuksen ritarit, mutta päädyin kuitenkin Amélien värikkääseen maailmaan. Säveltäjä Yann Tiersen teki aivan mahtavia kappaleita, jotka sopivat täydellisesti elokuvan tarinaan. Itse asiassa albumilla on myös Tiersenin vanhoja biisejä, joita ei edes tarkoitettu Amélie-elokuvaan. Soundtrackiltä löytyy myös tämä ihana, laulaja Al Bowllyn esittämä Guilty-laulu.

Iidan valinta:
Save The Last Dance
Vuonna 2001 elokuvateattereihin tullut elokuva nojaakin mielestäni enemmän musiikkiin kuin elokuvan tarinaa. Julia Stiles ja Sean Patrick Thomas nähdään romanttisina nykypäivän Roomeo ja Juulia –rooleissa, vaikka tarina ei olekaan niin traaginen. Suurena hiphopmusiikin ystävänä leffan soundtrack on minulle itse elokuvaa merkittävämpi.

Kilpailut

Uusimmat