Thrash-metallin kauhukakarat kasvoivat aikuisiksi

16.09.2011 19:15 - Mikko Räsänen

80-luvulla thrash-metallin suuret nimet Metallica, Megadeth, Anthrax ja Slayer olivat sodassa keskenään. Nyt bändien keski-ikäistyneet muusikot ylistävät kilpaa hyviä välejään.

Thrash metal nousi 80-luvulla valtavaan suosioon. Kilpailu suurimpien bändien kesken meni ajoittain lähes sodaksi, sillä bändit haukkuivat toisiaan niin median välityksellä kuin konserttiensa välispiikeissä. Thrash-sodan keskiössä olivat genren suurimmat bändit: Metallica, Slayer, Megadeth ja Anthrax.

Nyt bändien jäsenet ovat keski-ikäisiä. Ikääntyminen on ilmeisesti tehnyt heille hyvää, sillä vaikuttaa siltä, että ainakin osa nuoruuden särmistä on hioutunut. Nyt ennen sotajalalla olleet yhtyeet vakuuttelevat kilpaa hyviä välejään.

Metallica-rumpali Lars Ulrcih kuvailee kehitystä kertomalla, että kaikki neljä suurta yhtyettä ovat kasvaneet ulos siltä hiekkalaatikolta, millä ne ennen riitelivät.

- Kun kasvat aikuiseksi, lakkaat miettimästä, mitä muut tekevät. Nykyään, kaikki kilpailu mitä käymme, on sisäistä. Se on suuri 20 vuoden aikana tapahtunut muutos, Ulrich kuvailee Rolling Stone -lehden haastattelussa.

Slayer-kitaristi Kerry King vähättelee bändien menneitä riitoja ja vakuuttaa kilpailun olleen aina ystävällismielistä.

- Aina, kun Metallicalta, Megadethilta tai Anthraxilta ilmestyi levy, kävin heti ostamassa sen, että tietäisin, mitä he ovat tehneet, King kertoo.

Rolling Stone haastatteli Metallican, Slayerin ja Megadethin jäseniä ja kysyi heiltä bändien välisistä riidoista. Katso videokooste haastatteluista alta:

Kilpailut

Uusimmat