Mokoma, tekevätkö fanit ulosmarsseja keikoiltanne?

07.11.2011 21:45 -

Mokoma-yhtye julkaisi viime viikolla uuden akustisen Varjopuoli-levynsä, jonka tiimoilta bändi on startannut myös kiertueen. Laulaja Marko Annala kertoi Voicelle kuulumisia tuoreen albumin ja turneen tiimoilta.

Mokoma antoi Varjopuoli-levystä esimakua ennen ilmestymistä lataamalla Youtubeen näytteitä pitkäsoiton annista. Osa vannoutuneista faneista ei ollut akustisesta sisällöstä täysin innoissaan, sillä bändi on lähestynyt tuttuja biisejä uudelta kantilta. Annalan mukaan kokonaisuudessaan vastaanotto on ollut kuitenkin erittäin positiivista.

- Kun fanit kuuntelivat näytteitä, niin silloin he olivat vähän ihmeissään, kokonaisen levyn kuuntelun jälkeen on kuitenkin hymyissä suin tultu palautetta antamaan.

- Jotkut ehkä toivoivat, että olisimme vain riisuneet särövallit ja onkin ihmetelty, miksi kappaleet on pitänyt tehdä uusiksi. Tietysti kun monet ovat kuunnelleet biisejä jo vuosikaudet, ne ovat muodostuneet tutuiksi. Uusi näkökanta vaatii myös kuulijalta enemmän.

Vaikka Mokoma on tehnyt aiemminkin akustisia keikkoja, bändi starttasi muutama viikko sitten levyn tiimoilta uransa ensimmäisen kokonaisen akustisen kiertueen. Annala kertoo, että vaikka kiertueen ensimmäisellä keikalla muutama yleisön edustaja oli kävellyt ulos, ei soraääniä ole muuten kuulunut.

- Luultavasti ensimmäisellä keikalla paikalle oli tullut porukkaa, joka ei tiennyt että kyseessä oli akustinen homma. Ehkä sellaiselle sakille, joka on ottanut pohjia, lähtenyt bailaamaan ja tukkaa heiluttamaan, niin tämä on saattanut olla järkytys.

- Ne jotka ovat tienneet mitä odottaa, ovat lähteneet varmasti tyytyväisenä pois. Fanit olleet ihmeissään, keikoille on ehkä tultu varovaisin odotuksin, mutta iloisesti yllättyneenä lähdetty kotiin. Yhteislaulumeininki on ollut ihan loistavaa ja meininki on ollut jopa yhteisöllisempää kuin sähköisillä keikoilla.

Kilpailut

Uusimmat