Potkut saanut musikaaliohjaaja haukkuu U2-tähtiä kovin sanoin

16.11.2011 09:45 - Eeva Rajala

U2-yhtyeen Spider-Man-musikaalin pois potkittu ohjaaja kritisoi nyt näitä maailmankuuluja irlantilaismuusikoita.

Spider-Man: Turn Off The Dark -musikaalin entinen ohjaaja Julie Taymor kritisoi sekä Bonoa että The Edgeä muun muassa siitä, että antoivat hänelle potkut. Taymor oli työskennellyt produktion kanssa yhdeksän vuotta, kunnes hänet potkittiin pihalle aiemmin tänä vuonna. Taymorin mukaan hänet potki pihalle sellaiset ihmiset, joilla ei ollut harmainta hajua, mitä kulissien takana oikein tapahtuu.

Yhtenä tuottajana toimiva The Edge kertoi ex-ohjaajan työskennelleen liikaa ja olleen ylirasittunut juuri ennen potkujen antamista. Taymor kuitenkin kiistää olleensa uupunut musikaalin tekemisestä.

- En kiistä, ettenkö olisi ollut rasittunut helmikuun päättyessä, mutta en musikaalin takia enkä näyttelijöiltä saamani inspiraation takia...Minua uuvutti se, etteivät tuottajat olleet paikalla...Nämä ihmiset eivät olleet edes paikalla, joten mistä Bono voi tietää mitään?, Taymor kysyy Esquire-lehdessä.

Taymor paljasti viime viikolla, että haastaa musikaalituottajat oikeuteen ja vaatii yli miljoonan dollarin korvauksia. Taymor syyttää tuottajia muun muassa siitä, että hänen luovia oikeuksia loukattiin, eikä hän ole saanut oikeudenmukaista palkkaa työstään.

Spider-Man-musikaalia pidetään historian kalleimpana musikaalina. Musikaali on kuitenkin kärsinyt lukuisista takaiskuista: Musikaalinäyttelijöitä on loukkaantunut ja esitys on myös kärsinyt talousongelmista. Ongelmien takia musikaali jouduttiin keskeyttämään kolmeksi viikoksi kesällä.

Aika näyttää, oliko Taymorin potkut oikeutetut vai olivatko U2-miesten musikaalisuunnitelmat vain liian suuret.

Lähde: NME

Kilpailut

Uusimmat