Paul McCartney ylistää legendaarista duettopariaan

26.01.2012 17:36 -

Musiikkilegendat Paul McCartney ja Stevie Wonder päätyivät tekemään uutta musiikkia kolmenkymmenen vuoden tauon jälkeen, kun sokea musiikkivirtuoosi vieraili McCartneyn studiolla LA:ssa.

Muusikot tekivät yhdessä musiikkia viimeksi vuonna 1982, jolloin syntyi soittolistojen kärkeen nopeasti noussut Ebony and Ivory. Paul McCartney julkaisee helmikuussa uuden albumin nimeltään Kisses On The Bottom, jolla tulee olemaan myös duon uusi kappale Only Our Hearts. McCartney kertoi torstaina duon studioyhteistyöstä ja ylisti suuresti kollegaansa.

- Stevie tuli mukaani studiolle, kuunteli kappaletta kymmenisen minuuttia ja käsitti täysin mistä siinä oli kyse. Häneltä meni vain 20 minuuttia mikrofonin ääressä ja hän onnistui luomaan täydellisen dynaamisen soolon. Kuunnellessasi sitä, ajattelet vain että miten hän keksi sen. Vain siitä syystä että hän on nero.

Toinen lähinnä cover-kappaleita sisältävän levyn uusista sävellyksistä on nimeltään My Valentine, jossa mukana on puolestaan Eric Clapton. Kisses On The Bottom koostuu kahta McCartneyn uutta sävellystä lukuun ottamatta kappaleista, joita laulaja kuunteli varttuessaan. Wonderin ja Claptonin lisäksi levyllä vierailee myös Diana Krall.

McCartneyn ja Wonderin 30 vuoden takainen yhteistyökappale Ebony and Ivory sai jättimenestyksen lisäksi aikanaan osakseen myös paljon kritiikkiä. Kappale sai nimensä pianon kahdenväristen koskettimien mukaan ja käsitteli kansojen integraatiota sekä rotujen välistä harmoniaa. Kriitikot kuitenkin haukkuivat kappaletta ja se päätyi usein historian huonoimpien kappaleiden listalle. Ebony and Ivory oli kielletty Etelä-Afrikassa aina apartheidin päättymiseen saakka.

Katso tähtien Ebony and Ivory -musiikkivideo altaBeatles-tähden uusi albumi julkaistaan maanantaina 6. helmikuuta.

Lähde: paulmccartney.com

Kilpailut

Uusimmat