Rock-legenda ylistää Hanoi Rocksia: Parasta ja likaisinta rockia koko planeetalla

24.03.2012 16:47 -

Guns N’ Rosesin ex-basisti Duff McKagan muistelee juuri suomennetussa elämänkerrassaan, kuinka Hanoi Rocks vaikutti Gunnareihin bändin alkuaikoina.

Guns N' Roses -muusikot ovat toki tunnetusti tehneet aina selväksi kuinka iso vaikuttaja Hanoi Rocks heille aikanaan oli, ja esimerkiksi Michael Monroe on vuosien saatossa tehnyt paljon yhteistyötä Gunnari-muusikoiden kanssa.

McKagan muistee It's So Easy (ja muita valheita) -kirjassaan Guns N' Rosesin ensimmäisiä Englannin-visiittejä vuonna 1987 ja kertoo, kuinka bändi otettiin avosylin Briteissä vastaan - aivan kuin Hanoi Rocks muutamaa vuotta aiemmin.

- Britannian nuorisolla oli tapana ottaa jokin bändi omakseen ja tehdä siitä iso juttu.1980-luvun puolessavälissä tuo bändi oli Hanoi Rocks, mahtava porukka suomalaisia, jotka olivat asettuneet Englantiin ja tekivät parasta ja likaisinta rockia koko planeetalla.

- Kun Hanoi tuli kiertueelle Amerikkaan vuonna 1984 heidän rumpalinsa (Razzle) kuoli auto-onnettomuudessa ollessaan ryyppyreissulla Mötley Crüen Vince Neilin kanssa muutaman L.A:ssa vietetyn vapaapäivän aikana sen vuoden joulukuussa. Olin juuri muuttanut Hollywoodin samana syksynä ja Slashilla ja minulla oli liput Hanoi Rocksin keikalle, jota ei koskaan pidetty tuon auto-onnettomuuden vuoksi. Se oli uskomattoman surullinen hetki rock 'n' rollille, eikä Hanoi Rocks toipunut koskaan - bändi hajosi pian sen jälkeen.

McKagan ylisti Michael Monroeta myös viime marraskuussa, jossa mies jakoi Monroelle pystin Lontoossa pidetyssä Classic Rock Awards -gaalassa vuoden parhaasta albumista. McKaganin mukaan Monroe ansaitsee "koko maailman huomion".

Monroe vieraili McKaganin Loaded-bändin keikalla yhtyeen esiintyessä Sauna Open Air -festivaaleilla vuonna 2009:

Kilpailut

Uusimmat