Mikko Herranen voitti levytyssopimuksen, mutta putosi Voice of Finlandista

13.04.2012 22:33 - Mikko Räsänen

Yleisön suurin suosikki Mikko Herranen putosi tänään Voice of Finlandista. Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen kuitenkin ennustaa, että Herraselle on luvassa levytyssopimus.  

The Voice of Finland on huikeaa tv-viihdettä, jossa yhdistyvät korkeatasoinen musiikki ja jännittävä reality-draama. Tuosta saatiin tämän illan lähetyksessä mainio osoitus.

Oli traagista draamaa, että Michael Monroe ja yleisö joutuivat äänestämään Saara Aallon ja Mikko Herrasen välillä siitä, kumpi kuuluu jatkoon ja kumpi putoaa kilpailusta. Traagiseksi äänestyksen tekee se, että Saara ja Mikko olivat kaksi parasta jäljellä olevaa kilpailijaa, ja molemmat olisivat laulutaitojensa puolesta kuuluneet finaaliin.

Minä olin tuota mieltä, Michael Monroe oli tuota mieltä ja ilmeisesti myös yleisö olisi ollut tuota mieltä, sillä Saara ja Mikko ovat molemmat pärjänneet loistavasti yleisöäänestyksissä kilpailun aikana.

Lopulta päätöksen jatkopaikasta teki Michael Monroe. Hän aiheutti ainakin minulle pienimuotoisen järkytyksen antamalla Saara Aallolle yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin Herraselle ja siten naulasi kaksikon välisen eron niin suureksi, etteivät yleisöäänet ja Spotify-äänet tulisi sitä kuromaan kiinni.

Eivät kuroneet. Saara meni finaaliin ja mielestäni myös varmaan voittoon. Mikon kohtalona on lähteä kotimatkalle.

Vaikka tulos oli varmasti Mikolle paha pettymys, voi hän silti juhlia, sillä hän tulee lopulta olemaan yksi kilpailun voittajista eli niistä, jotka saavat levytyssopimuksen.

Perustelen väitteeni:

Herranen ei ole vain lahjakas, vaan hänellä on myös heviuskottavuutta. Rokkia ja metallia esittävälle laulajalle on tärkeää se, että hänen yleisönsä ottaa hänet tosissaan. Levy-yhtiöt tietävät tämän.

Herranen on jo tehnyt pitkän uran ja tuntee Suomen rokkipiirit ja muusikot. Hän on erittäin pidetty tyyppi ja pystyy kokoamaan taustajoukkoihinsa tunnettujakin pitkän linjan muusikoita.

Herranen on pitkin Voice of Finlandia voittanut yleisöäänestyksiä. Vaikka tänään hän joutui itseään Saara Aaltoa vastaan, sai Herranen silti enemmän yleisöääniä kuin Aalto. Se kertoo jotain hänen suosiostaan.

Levy-yhtiöt haluavat julkaista musiikkia, jota mahdollisimman moni haluaa kuunnella. Nyt äänestyksessä ollut Spotify-kuuntelun osio kertoo tuosta suosiosta. Mikko Herrasen kappale oli viikon aikana saanut enemmän Spotify-kuuntelua kuin Saara Aallon kappale. Olen vakuuttunut, että tuo olennainen tieto ei ole jäänyt levy-yhtiöiltä huomaamatta.

Universal Musicilla on edessään ongelma. Se omistaa oikeudet niin Idolsiin kuin Voice of Finlandiin, ja saa poimia talliinsa mieleisensä artistit molemmista kilpailuista, mutta kaikkia hekään eivät voi valita.

Luultavasti edes kaikki nyt The Voice of Finlandin finaaliin selvinneet laulajat eivät tule saamaan levytyssopimusta, sillä takana kolkuttelevat Herranen ja muutama muu jo pudonnut laulaja.

Ja jos kävisi niin, että Universal sanookin Herraselle, että kiitos ei, vapautuu hän silloin neuvottelemaan muiden levy-yhtiöiden kanssa. Ja vaikka näillä levy-yhtiöillä ei olekaan mitään tekemistä Voice of Finland -kilpailun kanssa, on sielläkin seurattu kilpailua tarkasti ja piirrelty puumerkkejä tiettyihin artisteihin. Ellei Mikko päädy Universalille, löytää hän kotinsa jostain muusta levy-yhtiöstä.

Mikko Räsänen on The Voicen uutispäällikkö

Kilpailut

Uusimmat