Suomalainen metallitähti aikoi jäädä eläkkeelle - fanit estävät!

20.04.2012 22:15 - Mikko Räsänen

Kotimaan metallipiirien tunnetuimpiin kitarasankareihin kuuluva Timo Tolkki suunnitteli vetäytymistä musiikkibisneksestä. Fanit ovat kuitenkin pakottamassa Tolkkia muuttamaan suunnitelmansa.  

Stratovarius-yhtyettä yli kaksi vuosikymmentä luotsannut Timo Tolkki ilmoitti taannoin aikovansa vetäytyä musiikkibisneksestä. Hän perusteli päätöstään muun muassa musiikkibisneksen vaikealla ja jatkuvasti heikkenevällä tilanteella.

Vaikka Tolkki oli saanut tarpeekseen musiikin bisnespuolesta, ei rakkaus musiikkiin ollut kadonnut mihinkään. Aikansa ajatusta kypsyteltyään hän keksi antaa faneilleen mahdollisuuden vaikuttaa siihen, julkaiseeko hän vielä uutta musiikkia. Asiaan saattoi vaikuttaa se, että vaikka Tolkki ei tällä hetkellä vaikuta missään yhtyeessä on fanien kiinnostus häntä kohtaan ollut todella suurta. Esimerkiksi Tolkin netissä julkaisemaa elämäkertakirjaa ladattiin lyhyessa ajassa yli 11 000 kappaletta.

Fanien kiinnostuksesta innostunut Tolkki on rekisteröitynyt Pledgemusic-palveluun. Se noudattaa kansainvälistä crowd funding -trendiä, eli kuluttajat toimivat rahoittajina, jos kokevat projektin kiinnostavaksi. Näin toimiessaan artisti voi ohittaa levy-yhtiöt kokonaan.

Tolkki on Pledgemusic-sivullaan laittanut myyntiin uutuuslevyn lisäksi erilaisia fanituotteita, joiden myynnistä saatavat tulot menevät suoraan uuden levyn tuotantoon. Jos albumin kustannuksia vastaava rahamäärä saadaan kerättyä kahdessa kuukaudessa, toteutuu albumi. Jos rahamäärää ei saada kasaan, tarkoittaa se, että yleisön kiinnostus ei ole ollut tarpeeksi suurta ja albumi jää luultavasti tekemättä.

Projekti on ollut auki vasta kaksi viikkoa, ja yleisö on lähtenyt liikkeelle paremmin kuin hyvin. Jo kahdessa viikossa sivuston kautta on saatu koottua peräti 67 prosenttia albumin teon kustannuksista, eli näyttää hyvin mahdolliselta, että seuraavien 50 päivän aikana loputkin rahat saataisiin kasaan.

Seuraa projektin etenemistä täältä:
Linkki 1: Timo Tolkki @ Pledgemusic
Linkki 2: Timo Tolkin blogi

Kilpailut

Uusimmat