IS: Nightwish-miehet käärivät yhtyeen miljoonat – mitä Anette sai?

03.10.2012 07:15 - Eeva Rajala

Ilta-Sanomat on laskenut, että Anette Olzonin oman yhtiön liiketoiminta kalpenee yhtyeen miesjäsenten yhteisen yhtiön rinnalla. 

Miesnelikko Tuomas Holopainen, Marco Hietala, Jukka Nevalainen ja Emppu Vuorinen ovat hoitaneet yhtyeen asioita yhdessä omistamasta yhtiön Scene Nation Oy:n kautta. Olzonilla - nykyään Olsson - ei ollut osuutta tämän yhtiön liiketoimintaan. Pari kuukautta ennen kuin hänet valittiin Nightwish-pestiin alkuvuonna 2007, Anette oli perustanut oman Momma Anka AB -yrityksensä.

Ilta-Sanomat on verrannut kummankin yhtiön lukuja viime vuosilta ja selviää, että yhtye on ollut paljon tuottoisampi bisnes miehille kuin Anettelle. Esimerkiksi yhtyeen ja Anette ensimmäisen yhteisen Dark Passion Play -albumin ilmestyttyä miesten Scene Nation teki parhaimmillaan jopa yli miljoonaa euroa voittoa vuodessa. Anette teki samoihin aikoihin vain vähän yli 100 000 euroa voittoa.

Scene Nationin omistaa neljä ihmistä, mutta voitot ovat edelleen yhtä henkilöä kohden suuremmat kuin Anetten omistamalla yhtiöllä. Nigthwishin lähipiiristä kerrottiin aiemmin Ilta-Sanomille, ettei Anette Olzon koskaan päässyt yhtyeessä todelliseen sisäpiiriin ja sama pätee myös yhtyeen talousasioissa.

Julkisuudessa on myös moneen otteeseen puhuttu siitä, miten nopeasti Anette Olzon sai yhtyeestä lähteä ja miten salamannopeasti yhtyeellä oli valmiina jo korvaava laulaja kiertueelle, hollantilainen Floor Jansen.

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat