Brittirokkari ihmettelee: Jenkkibändit ottavat musiikin liian vakavasti

05.03.2013 15:45 - Eeva Rajala

Suomessa viime viikolla vieraillut skottibändi Biffy Clyro pitää monien amerikkalaisyhtyeiden asennetta musiikin tekemiseen ja esiintymiseen liian vakavana. 

Biffy Clyro -yhtyeen solisti Simon Neil kertoi Voicelle, että Biffy Clyro on kiertänyt monesti sellaisten yhtyeiden kanssa, jotka ottavat itsensä liian vakavasti. Neil ei halua mainita yhtyeiden nimiä, mutta vihjaa, että yhtyeisiin kuuluu muun muassa emo-bändejä.

- Olimme Warped-nimisellä kiertueella näiden yhtyeiden kanssa, ja he olivat hyvin vakavalla asenteella mukana. He eivät ymmärrä, että kaikki me soitamme musiikkia. Olemme kaikki täällä tekemässä yhdessä musiikkia, Neil kertoo.

Laulaja mukaan jotkut tahot kuvittelevat, että tämä suuri vakavuus tekee muusikoista erityisiä, mutta ei se niin mene.

- Musiikki voi olla erikoislaatuista, mutta muuten olemme kaikki samanlaisia, laulaja selventää.

Biffy Clyro -yhtye näkee itsensä vain kolmena tavallisena miehenä, jotka toivottavasti tekevät faniensa mielestä erikoislaatuista musiikkia. Mieluummin niin kuin, että fanit näkisivät heidät ihmisinä jotenkin erikoislaatuisina. Neilin mukaan musiikinteosta ja esiintymisestä pitää nauttia.

- Bändit perustetaan, koska kavereiden kanssa halutaan pitää hauskaa, ei sen takia, että haluat ravita omaa egoasi ja tuntea itsesi rokkitähdeksi. Soitat musiikkia nauttiaksesi siitä, emmekä me halua, että se koskaan muuttuu omalta osaltamme, Neil jatkaa.

Biffy Clyro julkaisi kuudennen albuminsa Opposites tammikuussa. Tupla-albumilta löytyy muun muassa kappale Black Chandelier, jonka yhtye esitti muun muassa viime perjantain Emma-gaalassa.

Kilpailut

Uusimmat