Kuva: AOP

Megayhtyeet peruvat keikkojaan Pariisin tapahtumien vuoksi

16.11.2015 09:15 - Eeva Rajala

Pariisin tapahtumat ovat saaneet lukuisat yhtyeet perumaan joko yksittäisiä keikkojaan tai kiertueita.

Five Finger Death Punch on tuoreimpana perunut eilisen keikkansa Strasbourgissa johtuen Pariisin perjantaisista tapahtumista. Ennen tätä muiden muassa U2, Deftones ja Motörhead ovat peruneet keikkansa Ranskassa.

- Seurasimme Pariisin perjantaisia traagisia tapahtumisia suuren surun vallassa. Olemme pöyristyneitä henkien menetyksistä. Meillä oli ystäviä ja faneja mukana tuolla keikalla, yhtye kertoo tiedotteessaan viitaten Eagles of Death Metal -yhtyeen järkyttävästi loppuneeseen keikkaan.

Yhtye kertoo peruneensa keikkansa kunnioituksesta uhreille ja yhtye kertoo näin myös noudattavansa Ranskan kolmen päivän suruaikaa.

"Emme voi jatkaa nyt"

129 ihmistä kuoli terrori-iskuissa, jotka vavisuttivat Pariisia perjantaina. Suurin osa uhreista oli ollut Bataclan-teatterissa Eagles of Death Metal -yhtyeen keikalla.

U2 perui Pariisin-keikkansa. Yhtyeen solisti Bono kertoi, että perjantain isku oli ensimmäinen suora isku musiikkia kohtaan.

Myös Foo Fighters on perunut lukuisia Euroopan keikkojaan johtuen Pariisin tapahtumista.

- Meidän on pakko perua kiertueen loput keikat. Järjettömän väkivallan, rajojen sulkemisen ja kansainvälisen surun valossa emme voi jatkaa nyt. Ajatuksemme ja rukouksemme ovat niiden kanssa, jotka haavoittuivat tai menettivät rakkaansa, yhtye kirjoittaa Facebookissa.

Kaikki artistit eivät kuitenkaan lähteneet perumaan keikkojaan. Esimerkiksi Madonna piti keikkansa Tukholmassa lauantaina suunnitellun mukaisesti.

Lähteet: Contactmusic, CNN

Kilpailut

Uusimmat