Suomalaisten koululounas päätyi jenkkisivuston kuvagalleriaan - katso outo kuva

16.12.2013 10:15 - Karoliina Kotala

The Daily Meal -sivusto on koonnut kuvagallerian eri kouluaterioista eri puolilta maailmaa. Galleriaan päätynyt kuva suomalaisesta lounaasta kuitenkin hämmentää.

Yhdysvaltalaisen The Daily Meal -sivuston kuvagalleriaan on päätynyt kuvia muun muassa italialaisesta, japanilaisesta, intialaisesta ja kenialaisesta kouluateriasta. Kuvagalleriaan on päätynyt myös kuva suomalaisesta, tyypillisestä koululounaasta.

- Suomi oli ensimmäisiä maita maailmassa, joka tarjosi kouluruoan ilmaiseksi ja terveellisen lounaan tarjoamista pidetäänkin ensisijaisen tärkeänä. Osa kouluista tarjoaa kasvisaterioita niille, jotka eivät syö lihaa, sekä erikoisaterioita kuten laktoosittomia tai gluteenittomia, täysin ilmaiseksi. Lounaaseen on määritelty 1990-luvulla annosmäärät, jotka kertovat paljonko ateriassa on oltava esimerkiksi kasviksia ja proteiinia, Suomea kehutaan galleriassa.

Erikoista kuvassa on kuitenkin itse ruoka, joka on hernekeitto. Kuvassa keiton päälle on pilkottu todella runsaasti raakaa sipulia.

- Kouluruokien suosikki on hernekeitto, vihreistä herneistä ja porsaanlihasta tehty keitto, jota perinteisesti tarjoillaan torstaisin pannukakun kanssa. Suomessa lapset ja aikuiset juovat maitoa koululounaan yhteydessä, sivustolla kirjoitetaan.

Katso kuva annoksesta täältä.

Kilpailut

Uusimmat