Kuva: Shutterstock

Onko sitruunavesi erityisen terveellistä? Asiantuntija: "Älkää keksikö sille terveysvaikutuksia"

10.04.2020 08:15 - Milena Raappana

Rosanna Kuljun podcastissa vierailleen Laura Peipon mukaan sitruunan hyöty vedenjuonnissa on sen hyvä maku ja C-vitamiinin saanti.

Netti ja sosiaalinen media ovat täynnä erilaisia terveysväittämiä ja kikkoja oman hyvinvoinnin parantamiseksi. Jotkin niistä ovat toimivia ja jotkin taas ovat liikunta-alan yrittäjä Laura Peipon sanoin "humpuukia".

Peippo vieraili Rosanna Kuljun GRL Gang -podcastissa ja kertoi mielipiteensä eri terveysväittämiin. Yksi näistä oli sitruunavesi ja sen terveyshyöydyt. 

Peipon mukaan kyseessä on kaksipiippuinen juttu. Väittämät sitruunaveden piristävyydestä tai vaikutuksista aineenvaihduntaan ja kehon pH-tasapainoon hän torppaa. 

- Yleensä, kun me ajatellaan sitä, että nyt tämä sitruunavesi lisää hirveästi ja kiihdyttää tätä mun aineenvaihduntaa, niin hyvin usein se johtuu siitä, että juot vain enemmän vettä, Peippo naurahtaa. 

- Yleisesti ottaen se on varmaan myös niin, että sitten kun sitä sitruunaa laittaa sinne veteen versus normaali vesi, niin sehän maistuu tosi hyvälle, Kulju sanoo. 

- Kyllä ja sitten sä juot sitä vettä enemmän, Peippo täsmentää. 

Peipon mukaan sitruunaveden hyvä puoli on C-vitaaminin saanti, jota suomalaiset eivät muutoin saa kovinkaan paljon ravinnosta. Hän ja Kulju ovat myös sillä linjalla, että jos tämä terveyskonsti auttaa ihmistä juomaan enemmän vettä ja tuntemaan olonsa paremmaksi, sitä voi kyllä toteuttaa. 

- Jos sä oikeasti uskot, että se on se sun juttu ja sä voit paremmin, kun juot sitä sitruunavettä, niin anna mennä. Mutta ehkä kaikille vaikuttajille sanoisin, että älä keksi sille mitään terveyshyötyjä. Se on hyvänmakuista ja that's it. Jotkut tykkää Coca-Colasta ja jotkut tykkää sitruunavedestä, mutta molemmat on aivan yhtä p*skoja sun hampaille, Peippo tiivistää. 

Koko jakson voit kuunnella alta tai RadioPlaysta

Lue myös: Rosanna Kulju paljastaa kaikki kauneusoperaationsa: "Hirveen pitkä lista, herran jestas!"

Lue myös: Rosanna Kulju oudoimmista seksikokemuksistaan: "Mun nenästä ja suusta alkoi lentää oksennusta"

Kilpailut

Uusimmat