Kuva: AOP

Jenni Kokander nykypäivän äitiydestä: "Ajattelen juuri päinvastoin"

08.11.2020 13:15 - Henna Koste

Jenni Kokander ei halua suorittaa äitiyttä.

Putouksestakin tuttu näyttelijä Jenni Kokander on myös tuore kirjailija. Kokander kertoi kuulumisiaan Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa Satu Kotosen haastattelussa. 

uuden Sukupuuttoon kuolleiden planeetta -kirjan nimi tuli Kokanderin pojalta. 

- Koko kirjan otsikko on tullut poikani pohdinnoista, kun hän mietti, mitä tapahtuu kuoleman jälkeen. Poikani oli sitä mieltä, että sukupuuttoon kuolleet ja muutkin kuolleet päätyvät tietylle planeetalle, jossa näemme läheisemme uudestaan, Kokander kertoo.

Entä onko Kokander pohtinut ennen äitiyttään, millainen äiti hän haluaa olla ja asettanut itselleen periaatteita?

- Ehkä olen ajatellut just niin päin, että en kadota itseäni tai rupea näytellä mitään äitiä - että olen minä edelleen. Haluan kasvattaa lapseni, kuten itse koen oikeaksi ja säilyttää itselleni tärkeät asiat ja ohjenuorat, Kokander sanoo.

Hän on tehnyt havaintonsa nykypäivän äitiydestä. 

- Äitiys on nykyisin aika paljon sellainen suoritus, ja hirveästi on blogeja, joissa neuvotaan, miten kasvattaa, miten nukutetaan, pitääkö imettää ja pitääkö rokottaa. Ehkä ajattelin juuri päinvastoin, että haluan säilyttää itseni ja kuunnella itseäni, että olen lasteni paras asiantuntija - etten mene liikaa siihen juttuun mukaan, että miten suoritan tämän parhaiten. 

Kokander toteaa, että harmillisen moni kokee alemmuuden tunnetta sekä epäonnistumista. 

- Sehän on ehkä vaarallisinta kasvattajalle, jos hän on epävarma suhteessa lapsiinsa tai kokee olevansa huono äiti. Eikö se, että kokee olevansa hyvä tyyppi ja, että on oikeanlaiset elämän arvot, että olen hyvisten puolella  ja olen hyvä äiti, ole parasta, mitä voi antaa lapsilleen?, Kokander pohtii. 

Kuuntele koko jakso Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Iskelmä, Radio Nova ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Jenni Kokander avaa, miksi hänen on vaikeaa arvata Masked Singer -hahmoja: "Sitä ei hahmota tv:stä"

Kilpailut

Uusimmat