Kuva: AOP / Timo Korhonen

Eero Ritalan legendaarinen Putous-hahmo teki paluun yllättävässä paikassa - "Aivan absurdia"

05.12.2021 10:15 - Iiro Myllymäki

Jone Riksusta -hahmo seikkailee nyt teatterin lavalla.

Näyttelijä Eero Ritala, 38, nähtiin kautta aikojen ensimmäisellä Putous-kaudella vuonna 2010. Tuolloin hänen luomansa sketsihahmo Jone Riksusta sijoittui vuoden sketsihahmo -kilpailussa kolmannelle sijalle. Monet muistavat edelleen hahmon ”ime parsaa” -hokeman. Ritala ei ole juuri pitänyt hahmoaan aktiivisena, mutta hahmo on tehnyt viime syksynä yllättävän paluun.

Ritala kertoo Sadun sunnuntaivieras -podcastissa, että Jone Riksusta tekee vierailun helsinkiläisen Q-teatterin näytelmässä Minä, askartelija. Kyseessä on Leea Klemolan ohjaama ja Klemolan yhdessä Rosa-Maria Perän kanssa kirjoittama teatteriesitys, jossa Ritala on yksi näyttelijöistä. Syyskuussa ensi-iltaan tulleesta näytelmästä nähdään esityksiä vielä joulukuussa.

- Kaikkien sattumusten kautta Jone päätyy esiintymään askartelukurssilla, Ritala kertoo.

Ritala kertoo näyttelevänsä teatteriesityksessä näyttelijää nimeltä Eero Ritala. Hän muistelee, että Jone Riksusta -sketsihahmon tuominen mukaan esitykseen oli Klemolan ja Perän idea. Ritalan hahmo osallistuu esityksessä askartelukurssille.

- Mietimme, että koska kurssilla pitää aina olla kurssijuhla, niin mitä Eero Ritala esittäisi juhlassa. Päädyimme siihen, että Jonehan siellä on, mikä on aivan absurdia, Ritala sanoo.

Hahmon esittämisessä on tullut äänenkäyttöön liittyviä ongelmia kymmenen vuoden jälkeen.

- En pääse enää niin korkealle. Se kiekuminen on aika haasteellista, Ritala sanoo.

Eero Ritala kertoo Satu Kotosen haastattelussa, että hän teki tietoisen päätöksen esiintyä vain yhdellä Putous-kaudella. Jatkoa olisi ollut tarjolla, mutta mies ei päättänyt tarttua tarjoukseen.

- Halusin tehdä jotain muuta. Putouksestahan tuli megasuosittu vasta ensimmäisen kauden jälkeen. Silloin mietti vähän, olisiko kannattanut jäädä tuonne, mutta nyt ajattelen, että se oli tosi hyvä päätös. Olen mennyt muita reittejä ja saanut jonkin jalansijan tässä maassa.

Sadun sunnuntaivieras -haastattelussa Ritala kertoo myös muun muassa uudesta C More -sarjasta Pahan väri, jossa hän näyttelee. Haastattelun voit kuunnella kokonaisuudessaan Podplaysta.

Lue myös: Tanhupallon tarina juontaa vuosikymmenten taakse - "Lopullinen muoto nähtiin Putouksessa"

Lue myös: Aku Hirviniemi palasi tunnetun Putous-hahmonsa tunnelmiin - muistatko kyseisen hetken?

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat