Kuva: AOP / Juha Metso

Rane Raitsikka kommentoi Nirvanan Smack-esitystä - "Ei vetänyt hirveän hyvin"

11.02.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Nirvana esitti uransa alkuaikoina Smackin Run Rabbit Run -kappaletta.

Kimanttia on Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkisen ja NHL-asiantuntija sekä Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen podcast maailman parhaasta jääkiekkosarjasta. 

Vastikään podcastissa vieraili Atomirotta-yhtyeessä soittava muusikko Rane Raitsikka, joka aloitti uransa Smack-yhtyeessä. Smack-yhtyettä on hehkuttanut muun muassa legendaarinen Slash

- Guns N' Roses ja monet muut kokivat meidät esikuvikseen. Esimerkiksi Nirvana soitti yhden meidän kappaleen livenä... ei vetänyt hirveän hyvin, Raitsikka nauraa. 

Nirvana esitti uransa alkuaikoina Run Rabbit Run -kappaletta.

- Yhdysvalloissa oli hyvä pöhinä ja kun tulimme käymään Suomessa välissä, niin se koko homma vähän jäi Smackin osalta. Jäin kuitenkin itse asumaan sinne - nuorena jätkänä se Hollywoodin maailma veti puoleensa, Raitsikka jatkaa.

Raitsikka, joka on intohimoinen jääkiekon harrastaja, antoi Leo Lahti -salanimellä ensimmäisiä NHL-raportteja Suomeen 1990-luvun alussa.

- Erätauoilla tuli Leo Lahden NHL-raportteja. Lahden olut tuli meidän sponsoriksi ja kun en voinut omalla rock-nimellä tehdä niitä töitä, niin loimme hahmon Leo Lahti. Tuohon aikaan talossani asui eräs näyttelijäjätkä, josta otimme valokuvia, joten hän esitti Lahtea Suomen medioissa. Minä toimin vain äänenä. 

- Se oli mulle ihan unelmaduuni, Raitsikka jatkaa. 

Podcastissa Raitsikka muistelee legendaarisia jääkiekkoilijoita, uraansa sekä kertoo, kuinka jääkiekko on ollut vahvasti hänen elämässään aina mukana. Miltä tuntui kokea NHL-ottelut silloin, kun esimerkiksi Wayne Gretzky vielä pelasi?

Voit kuunnella Raitsikka-jakson alta tai suoraan Podplaysta.

Voice.fi, Podplay, Radio City ja Radio SuomiRock ovat osa Bauer Mediaa

Lue myös: Kitaristilegenda Slash on Hanoi Rocks- ja Smack-fani - muistelee nyt, kuinka löysi suomalaisyhtyeet

Kilpailut

Uusimmat