Kuva: Radio Play

Kuinka usein NHL-pelaajille maksetaan palkkaa? Kimmo Timonen vastaa

22.02.2023 18:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Kimanttia-podcastissa Kimmo Timonen ja Antti Mäkinen käyvät läpi muun muassa kuulijoiden kysymyksiä.

Kimanttia on Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkisen ja NHL-asiantuntija sekä Stanley Cup -voittaja Kimmo Timosen suosittu podcast maailman parhaasta jääkiekkosarjasta.

Viime viikon jaksossa Kimanttia-kaksikko perkaa läpi Timosen perheen viimeaikaiset matkailut. Myös kuuntelijoiden kolme kysymystä puhuttavat.

Eräs kuuntelija haluaa tietää, kuinka usein NHL-pelaajille maksetaan palkkaa. Maksetaanko palkka esimerkiksi kuukausipalkkana vai saako koko sopimussumman kerralla?

- Palkka tulee runkosarjan ajan ja kahden viikon välein. Playoffit eivät kuulu enää palkanmaksun piiriin, Timonen kertoo. 

- En tiedä nykypäivänä, että voiko pelaajaa vaikuttaa palkanmaksuun, mutta minun aikana sen sai kahden viikon välein. Allekirjoitusbonuksen voi sitten itse valita, että saako sen esimerkiksi ennen kautta, kauden aikana vai kauden jälkeen, Timonen jatkaa. 

Timonen muistelee esimerkiksi vuotta, kun hän voitti Stanley Cupin. 

- Minulla ei ollut sopimuksessa playoff-bonuksia. Kun voitimme mestaruuden Chicago Blackhawksin kanssa vuonna 2015, niin taisimme saada siitä bonuksen heinäkuun ensimmäinen päivä. Tuollaiset bonukset ovat minun mielestäni lyöty lukkoon NHL:n puolelta, mutta en ole siitä aivan varma. 

Voit kuunnella koko jakson alta tai suoraan Podplaysta

Podplay, Voice.fi, Radio Nova ja Radio City ovat osa Bauer Mediaa. 

Lue myös: Rane Raitsikka kommentoi Nirvanan Smack-esitystä - "Ei vetänyt hirveän hyvin"

Lue myös: Suosittu urheiluselostaja puhuu saamistaan tappouhkauksista - "Olen pelännyt lasteni puolesta"

Kilpailut

Uusimmat