Kuva: Senja Rapila

Mikko, 24: "Petetyksi tuleminen muovasi minua ihmisenä"

11.09.2016 10:10 - Senja Rapila

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Mikko.

"Ihastuin ensimmäisen kerran päiväkodissa. Meillä oli siellä (sellainen) leikki-alue, missä pelattiin mustaa miestä. Muistan sieltä erään tytön. Välillämme oli kutkuttava, pieni tunne, vaikka emme edes halanneet. Se oli hassu, mutta ihana tunne!

Ei ole olemassa pelkästään yhtä tiettyä rakkauden tunnetta, vaan rakkaus on monitasoinen tunne. Mutta kyllähän rakkaus on sellainen todella voimakas tunne jossain tässä sydämen, rintakehän kohdalla, mikä sitten vain virtaa siitä lävitse.

Rakkaus tarkoittaa minulle rehellisyyttä, avoimuutta, lämpöä ja sitä, että sinulla on ihminen, kenen kanssa voit olla vaikka hiljaa pitkään ja teillä on silti se tunne, että olette yhtä. 

Rakastan vanhempiani, perhettäni ja myös ystäviäni. Ja totta kai faneja. Tekisin rakkauden eteen mitä vain, paitsi en tietenkään satuttaisi toista ihmistä. Siinä hyvässä mielessä kuitenkin tekisin mitä vain.

Oli minulla jotain pieniä juttuja ylä-asteella, mutta ensimmäinen seurustelusuhteeni oli yhdeksännellä luokalla, kun lukioon tuli vaihto-oppilaita Saksasta viikoksi. Ihastuin yhteen porukan tytöistä - hänessä oli sitä jotain. Laitettiin koko kesän ajan joka päivä sähköpostia toisillemme ja hän tuli vielä kesän lopuksi viikoksi käymään Suomessa. Olimme todella tiiviisti yhdessä ja todella ihastuneita. Siksi tytön viimeinen päivä Suomessa oli minulle aika rankka, koska tiesin hänen lähtevän takaisin Saksaan. Olin silloin juuri menossa opiskelemaan sähkömieheksi ammattikouluun ja ajattelin, että kun valmistun, lähden Saksaan sähkömieheksi. Suhde ei pidemmän päälle toiminutkaan, mutta kirjoitin siitä elämäni ensimmäisen biisin. Ehkä se oli vain tarkoitettu niin.

Parisuhteessa täytyy osata tehdä kompromisseja ja muovailla omia mielipiteitään. On tärkeää, että toiseen voi luottaa. Jos kumppani alkaisi alistamaan tai tekisi jotain tekoja aikeenaan satuttaa sinua, niin se ei olisi kovin kivaa.

On vaikeaa sanoa mikä saisi eroamaan. Sitten kun olet niin rakastunut kuin vain voit olla, kaikki pettäminen ja se, että toinen loukkaisi todella paljon sanallisesti, jos se tilanne tulisi omalle kohdalle, siinä vaiheessa se ei ole niin helppoa. Tässä olisi helppoa sanoa, että naps, tuon takia eroaisin, mutta koska olemme ihmisiä ja tunnemme, se voisi olla vaikeaa. Tuollaiset asiat kuitenkin ajaisivat varmasti siihen suuntaan, että ainakin ajattelisi eroa.

Minua on petetty. Se tuntui tosi pahalta, mutta muovasi minua ihmisenä. Ylä-asteella en koskaan ollut kovis tai pahis, mutta olin todella kilpailuhenkinen ja jos sanoin jotain, niin sitten se oli niin. Joskus käyttäydyin kuin omistaisin koko maailman. Sitten kuvioihin tuli mimmi, johon ihastuin, ja joka satutti minua pahasti. Se oli kova kolaus, mutta opin samalla paljon. Tajusin, että en ole kukaan päättämään maailman asioista ja etten omista ketään - enkä varsinkaan koko maailmaa. Petetyksi tuleminen oli kova kolaus, mutta opettavainen sellainen.

Uskon että asiat tapahtuvat siksi, että niistä voisi oppia. Jos elää niin, että suhteissa tekee parhaansa eikä satuta muita tahallaan, pystyy niistä oppimaan tulevaisuutta varten. Samalla oppii ja osaa ehkä toimia eri tavalla, kun tapaa unelmakumppaninsa."

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat