Kuva: Fotolia

Unelmiesi tiellä on yleensä vain 5 estettä - näin murrat niistä jokaisen!

20.10.2016 09:15 - Tiina Svensk

Joskus suurin este omien unelmien ja tämänhetkisen tilanteen välillä olet sinä itse.

Onko sinulla kaikki tarvittavat taidot jotka unelmiesi toteuttaminen vaatii mutta silti jokin pidättelee sinua? Joskus oman tilanteen tarkastelu hieman etäämmältä on kannattavaa, sillä saatat huomata asiat, jotka todella estävät sinua elämästä unelmaasi.

Life Hack -sivusto listasi viisi tekijää, jotka rajoittavat useimpia saavuttamasta tavoitteitaan.

Negatiivisuus

Ensin tarkastelun alle kannattaa ottaa omat ajatukset. Oletko sinä itsesi suurin este, joka pidättelee sinua ja potentiaaliasi loistamasta täysillä? Jo pelkästään oman negatiivisuuden tiedostaminen saattaa helpottaa.

Kun tiedostat ongelman, voit myös muuttaa sitä. Päätä, ettet enää lannista itseäsi omalla negatiivisuudellasi. Sen sijaan valitse kannustava asenne ja positiivinen äänensävy, jolla itsellesi puhut.

Negatiivinen ympäristö

Negatiivisuus ei välttämättä ole täysin sinusta lähtöistä. Ympäristömme vaikuttaa meihin suuresti, joten myös sen vaikutuksesta kannattaa tulla tietoiseksi. Miten ystäväsi suhtautuvat unelmiisi tai sinuun? Tukeeko perheesi sinua ja uskovatko he sinuun?

Vaikka ihmiset ympärilläsi olisivatkin negatiivisia, se ei välttämättä tarkoita sitä, että sinun täytyy hylätä heidät. Voitko keskustella heidän suhtautumisestaan tai tehdä selväksi, ettei sinun tarvitse kuunnella heidän negatiivisia ja lannistavia kommenttejaan? Keskustelemalla saatatte jopa syventää suhdettanne.

Et pysy suunnitelmassa

Vaikka tietynlainen joustavuus elämässä onkin tärkeää ei omaa suunnitelmaansa ja vastuutehtäviä kannata vältellä jatkuvasti. Kirjoita siis tavoitteesi paperille ja jaa suuri unelmasi pienempiin osioihin.

Seuraavaksi kirjoita suunnitelma siitä, miten saavutat pienet osiot askel kerrallaan. Kun olet kirjoittanut suunnitelmasi, pysy siinä.

Pysyt mukavuusalueella

Jokaisella meillä on oma turvallinen kuplamme, joka tekee arjesta ja elämästä helppoa. Jos kuitenkin haluat saavuttaa jotain uutta, on sinun tehtävä jotain mitä et ole ennen tehnyt. Sinun täytyy siis poistua mukavuusalueeltasi, sillä vain silloin voit kehittyä.

Kun astut pois mukavuusalueeltasi kasvat ihmisenä, mutta joudut myös kohtaamaan asioita joissa et ole hyvä. Muista kuitenkin, että onnistuminen vaatii harjoittelua kaikilta. Kukaan ei onnistu ensimmäisellä kerralla mutta parhaimmat harjoittelevat sinnikkäästi.

Et myönnä heikkouksiasi

Omat vahvuudet kannattaa tunnistaa ja ne kannattaa myöntää avoimesti - niin itselle kuin muillekin. Samalla tapaa kuin omien vahvuuksien tunnistaminen on tärkeää, myös omat heikkoudet kannattaa kartoittaa.

Kun tiedät omat heikkoutesi ja kehityskohtasi, ymmärrät mitä asioita sinun tulee itsessäsi kehittää. Silloin voit todella kehittää itseäsi kohti haluamaasi unelmaa.

Lue myös: Esitä itsellesi viisi kysymystä - olet heti lähempänä onnellisuutta

Lue myös: Älä anna pelon hallita elämääsi - 4 askelta, jotka auttavat sinut eroon tunteesta

Lähde: Life Hack

Kilpailut

Uusimmat