Kuva: Fotolia

Älä latista häiden tunnelmaa huomaamattasi! Kommentit, joita tuore aviopari ei toivo kuulevansa

29.06.2017 15:15 - Emmi Moilanen

Vaikka häiden ruokatarjoilu tai seuralaisen puute harmittaisikin, rakkauden täyteisessä juhlassa on kohteliaampaa pitää mölyt mahassaan.

Häitä valmistellaan usein pitkään ja hartaasti. Parhaimmillaan häät ovatkin täynnä iloa, rakkautta ja hyvää mieltä. Jos kyseessä on vierasmäärältään suuret häät, on mahdollista, etteivät juhlajärjestelyt aina täysin osu yhteen jokaisen kutsuvieraan makumieltymysten kanssa. Eriävät mielipiteet on kuitenkin kohteliasta jättää juhlapäivänä pelkästään omaan tietoonsa ja keskittyä nauttimaan ikimuistoisesta juhlasta.

Popsugar kokosi listan kommenteista, jotka morsian ja sulhanen mieluummin jättävät kuulematta hääpäivänään.

”En olisi valinnut tuota häämekkoa itselleni”

Hääpuvun etsintä on usealle morsiamelle yksi häiden järjestämisen kohokohdista, joten oletettavaa on, että mieleisen puvun etsintään on käytetty myös runsaasti aikaa ja vaivaa. On siis parempi pitää tieto vain itsellään, vaikka morsiamen tai morsiusneitojen mekot eivät täysin omaa silmääsi miellyttäisikään.

”Olen ainoa sinkku täällä”

Hääpari on kutsunut perheet ja joukon ystäviään juhlistamaan tärkeää päiväänsä. Vaikka seuralaisen puute harmittaisikin, muista, että tarkoituksenasi ei ole löytää häistä tulevaa elämänkumppaniasi vaan keskittyä murehtimisen sijaan juhlistamaan tuoretta avioparia.

”Miksei kutsuttujen listalla ole…”

On hyvin paljon mahdollista, että hääpari on rajannut vieraslistalleen vain tietyn määrän henkilöitä. Tällaisissa tilanteissa on normaalia, että kaukaisimmat sukulaiset tai etääntyneet ystävät eivät ole saaneet hääkutsua.

”Voinko siirtää pöytiä?”

Häitä valmistellaan useasti jopa yli vuoden ajan. On hyvin todennäköistä, että morsian ja sulhanen ovat yhdessä miettineet myös istumajärjestyksen parhaimmalla mahdollisella tavalla, ajatellen jokaisen juhlavieraan viihtyvyyttä. Vaikka pöytäseurasi ei täysin miellyttäisi sinua, malta kohteliaasti muutaman tunnin ajan. Yleensä iltaa kohden juhlien ohjelma rentoutuu, jolloin pääset vapaasti liikkumaan ja vaihtamaan kuulumisia myös muiden kanssa, kuin vain pöytäseuralaistesi.

“En pitänyt ruuasta”

On epäkohteliasta kommentoida ruokatarjoilua negatiiviseen sävyyn erityisesti silloin, jos hääpari on järjestänyt ruokalistalle valinnan varaa useammasta eri pää- ja jälkiruokavaihtoehdosta.

”Alkoholitarjoilu on liian vähäistä”

Kunnioita hääparin toivetta siitä, että kukaan ei juo itseään liian juovuksiin heidän merkkipäivänään. Myös häiden budjetti on voinut olla vaikuttava tekijä juhlien juomatarjoilussa.

”Puheet kestivät liian kauan”

Jos et tunne hääparin sukulaisia kovin läheisesti, muistorikkaat puheet yhteisistä kokemuksista saattavat tuntua pitkästyttäviltä. Muista kuitenkin, että nämä läheisten sanat ovat hääparille usein kultaakin kalliimpia.

”Minun häissäni…”

Vältä vertailemasta hääparin juhlaa omiin häihisi. Keskittykää nauttimaan nykyhetkestä ja ikimuistoisesta rakkauden täyteisestä juhlasta.

Lue myös: Morsian jätti miehensä väärän kravatin takia - Ihmiset jakoivat kokemuksensa hirviömorsiamista

Lue myös: Pitääkö paikkansa? Katso millainen morsian sinusta kuoriutuisi horoskooppimerkkisi mukaan!

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat