Kuva: Fotolia

Erilaiset seksipersoonat paljastettiin - katso löydätkö omasi

12.09.2017 20:45 - Reija Saarinen - Luettu 8 191 kertaa

On olemassa 10 erilaista seksipersoonaa.

Parisuhdeasiantuntija Tracey Cox on listannut Daily Mailissa erilaiset seksipersoonat. Hänen mukaansa niitä on kaiken kaikkiaan 10 erilaista.

Hänen mukaansa oman ja kumppanin persoonan tunnistaminen saattaa helpottaa seksielämää ja hän kehottaakin tutkailemaan sisimpäänsä.

Miten on, tunnistatko sinä itsesi?

1. Sensuelli

Sensuellille ihmiselle seksi on osoitus rakkaudesta. Hänelle tunnepitoisuus on seksissä tärkeintä. Hän nauttii eniten asennosta, jossa voi olla kasvokkain rakkaansa kanssa. Näin hän saa kumppaniinsa syvän yhteyden.

2. Eroottinen

Eroottiselle ihmiselle seksin on oltava voimakasta ja herkkää. Niin sanottu "tavallinen seksi" sopii hänelle, kunhan sitä piristetään toisinaan uusilla jutuilla. Hänen kannattaakin kokeilla uusia asentoja sekä roolipelejä.

(kuva: Fotolia)

3. Riippuvainen

Riippuvaisella ihmiselle seksi on olennainen osa stressin lievittämisessä ja hänestä tuleekin todella levoton, jos ei pääse purkamaan paineitaan. Kyseessä on yleensä miehinen ominaisuus. Riippuvaisen henkilön kannattaisi opetella purkamaan stressiään muilla keinoin, kuten liikunnan avulla.

4. Vastavuoroinen

Vastavuoroiselle ihmiselle seksi on ennen kaikkea antamista, ei saamista. Hän syttyy siitä, että näkee toisen nauttivan. Vastavuoroisen kannattaakin opetella nauttimaan myös saamisesta ja rentoutumisesta seksin aikana.

5. Oikeuttaja

Oikeuttaja ajattelee niin, että hänellä on oikeus seksiin. Hän ei välttämättä ymmärrä kumppaninsa seksuaalisia tarpeita, tai edes omiaan. Hänen kannattaakin opetella kuuntelemaan kumppaniaan.

6. Addiktoituva

Addiktoivalle ihmiselle seksi on niin houkuttelevaa, että sitä on vaikea hallita. Seksi ohjaakin usein ihmistä, eikä ihminen halujaan. Addiktoituvan ihmisen kannattaa opetella suuntaamaan himojaan myös muihin asioihin.

7. Stressaaja

Stressaajalle seksi on paineita aiheuttava asia. Ihminen pelkää, ettei ole riittävän hyvä. Stressaajan on tärkeää opetella puhumaan asioista, jotta oma seksielämä voi kehittyä ja voida hyvin.

8. Välinpitämätön

Välinpitämättömälle ihmiselle seksi aiheuttaa vähän iloa ja hän haluaakin sitä harvoin. Kyseessä voi olla seuraus esimerkiksi ikävästä seksikerrasta, josta avautuminen saattaa parantaa tilanteen.

9. Eristäytyjä

(kuva: Fotolia)

Eristäytyjälle seksi on tärkeä osa elämää, mutta hän vetäytyy pois kumppaninsa läheltä, jos hänellä on ongelmia tai stressiä. Eristäytyjälle saattaa olla oivallinen tapa sopia erikseen päivät, jolloin seksiä harrastetaan.

10. Rutiineihin keskittyjä

Rutiineihin keskittyvälle ihmiselle asioiden sujuminen tuttuun tapaan on olennaista. Myös fetissit ovat olennainen osa hänen seksisessioitaan. Hyvä seksielämä vaatiikin sen, että löytää yhteisen sävelen oman kumppanin kanssa.

Lue myös: Miten pitkään seksi keskimäärin kestää? Tutkimus selvitti

Lue myös: "Miksi emme enää harrasta seksiä?" - avioliitossa elävät avautuivat suhteestaan

Lähde: Daily Mail

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Uusimmat