Kuva: Fotolia

Mitä ihmiset haluavat suhteessa enemmän kuin seksiä? 5 asiaa

16.09.2017 21:15 - Senja Rapila

Pienet eleet, mitä voit tehdä siellä ja täällä toisillenne, voivat tehdä taikoja ja parantaa suhdettanne.

Englannissa ollaan tehty tutkimus, johon on osallistunut 2000 miestä ja naista, jotka ovat kertoneet kyselyssä sen, millaista seksuaalista käyttäytymistä he haluavat eniten kumppaniltaan suhteessa.

Tutkimus yllätti tutkijat. Selvisi, että niin miehet kuin naisetkin kertoivat, että he haluaisivat kaikista eniten romanttisia tekoja ja kiintymyksenosoituksia. Tutkimuksen kärkipaikoilla likaiset puheet ja villit seksikokeilut loistivat poissaolollaan, ja sen sijalle tulivat kauniiden ja romanttisten asioiden kuiskuttelu kynttilöiden valossa seksin aikana.

- Työskentelen monien miesten kanssa, jotka eivät tiedä kuinka pyytää heidän vaimoltaan halia, koska he eivät halua näyttää heikoilta. Joten he valitsevat seksin sen sijaan, vaikka he eivät haluaisikaan harrastaa seksiä sillä hetkellä, parisuhdeasiantuntija ja terapeutti Karolina Pasko kertoo.

Mitkä ovat siis tutkimuksen mukaan sellaisia asioita, mitä ihmiset haluavat eniten romanttisessa suhteessa?

"Tee rakkaudesta osa elämääsi"

- Et voi olettaa parisuhteesi olevan intohimoinen ja seikkailullinen, jos vain välillä harrastatte pikaisia. Se tarkoittaa jokapäiväisiä rituaaleja, jotta elämäntyylisi olisi täynnä rakkautta, Pasko kertoo.

Tämä tarkoittaa sitä, että suutelette yli 30 sekuntia ennen kuin lähdette töihin tai sitä, että jaatte kumppanillesi työpäivän aikana sen, mikä kumppanisi tekemä asia viime seksikerralla sai sinut kuumaksi. Jos haluat jotain enemmän suhteeseesi, sinun pitää tehdä siitä päivittäinen rutiini elämääsi.

"Keskity koskettamiseen ja suuteluun"

Käytä aikaa intohimoisesti suuteluun tai vaihtoehtoisesti kosketa rakastettuasi hellästi ja tarkoitukselisesti. Pointti on se, että älä kiirehdi suudelman kanssa ja yritä muuttaa sitä heti seksuaaliseksi toiminnaksi.

Näytä kiintymystäsi kumppanillesi luomalla hetki, missä voit pysähtyä ja olla voin täysin läsnä hänelle.

- Romantiikka on täysin sitä, että hidastaa aikaa ja antaa itsensä täysin siinä hetkessä henkilölle edessäsi, parisuhdeasiantuntija ja -valmentaja Chelsea Leigh Trescott ohjeistaa.

"Pidä hauskaa"

Jos haluat tuoda suhteeseesi lisää romantiikkaa ja kiintymystä, pelleile kumppanisi kanssa. Romantiikan ei tarvitse olla vakavaa.

- Pelleily ja leikkiminen katoavat usein parisuhteessa, varsinkin pitkäaikaisissa suhteissa, vaikka se on todella tärkeää, parisuhdeasiantuntija Piper Grant kertoo.

- Se voi tarkoittaa sitä, että kiintymyksen osoittaminen ei ole pelkästään enemmän halaamista, mutta suklaan jakamista tai oman rakkaan hiuksien kanssa leikkimistä.

"Pidä treffi-iltoja"

Teidän ei tarvitse mennä kotia pidemmälle viettämään treffi-iltoja, jotta pysytte yhteydessä toisiinne. Voitte pysyä kotona, kattaa pöydän, sytyttää kynttilöitä ja syödä päivällisen yhdessä.

- Intiimiyden ylläpitäminen on hyvin tärkeää, varsinkin silloin kun teillä on lapsia tai kiireinen työviikko. Pienet eleet, mitä voit tehdä siellä ja täällä toisillenne, voivat tehdä taikoja ja parantaa suhdettanne, asiantuntija Kimberly Herhenson kertoo.

"Ymmärrä kumppanisi tarpeita"

- Kiintymyksen osoittaminen on avainsana terveeseen, onnelliseen parisuhteeseen, mutta silloin jos siitä haluaa tehdä vielä tehokkaampaa, on tärkeää tietää mitä kiintymyksen osoittaminen tarkoittaa kumppanillesi, parisuhdeasiantuntija Vanessa Marie Perry puolestaan ohjeistaa.

Kiintymyksen osoittaminen voi tarkoittaa useita asioita; kädestä pitämistä, hieromista, hipsutusta. On myös tärkeää tietää, mistä kumppani ei pidä. Jos hän ei esimerkiksi halua tehdä näitä asioita julkisilla paikoilla, niiden tekeminen julkisella paikalla hänelle ei lähennä teitä - ennemmin päin vastoin.

Lähde: Bustle

Lue myös: Nainen, haluatko kokea useita orgasmeja peräkkäin? 4 vinkillä nautinnon huipulle

Lue myös: "Nopein keino saada orgasmi" - lue 5 faktaa ja myyttiä itsetyydytyksestä

Lue myös: "Niin minusta tuli Se toinen nainen" - naiset kertovat, kuinka päätyivät suhteeseen varatun kanssa

Kilpailut

Uusimmat