Kuva: Fotolia

Mitä tulikaan tehtyä? Kolme merkkiä, joista tiedät lapsesi valehtelevan sinulle

16.10.2017 10:45 - Katariina Auvinen

Monet vanhemmat lukevat omaa lastaan kuin avointa kirjaa, mutta tietyt merkit saavat sinut vielä varmemmaksi omasta näkemyksestäsi.

Jokaiselle vanhemmalle asia on varmasti tuttu. Kuuluisa joku on esimerkiksi piirtänyt seinään, mutta paikalla ei ole muita kuin oma lapsesi. Olipa kyse pienestä valkoisesta valheesta tai vastaavasti hieman isommasta valehtelusta, The Sun-julkaisu listasi merkit, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. 

Kehonkieli paljastaa tahtomattamme paljon, joten kannattaa katsoa kasvoihin. Psykologi Judi James kertoo, että parhaiten valehtelu paljastuu hämmästyneistä silmistä ja kohotetuista kulmakarvoista. 

- Perheen pienimmät usein tekevät päällään pienen nyökkäyksen siinä vaiheessa, kun he pudistelevat päätään, kertoen etteivät ole tehneet mitään väärää. Nyökkäys näyttää siltä, kuin he epäröisivät pudistella päätään, James kertoo. 

Myös suu kertoo paljon valkoisen valheen kertojasta. Monesti lapsi vääntelee suutaan hermostuneen oloisena. Jamesin mukaan pelkästään kasvot voivat kertoa, valehteleeko lapsesi vai ei. 

Lue myös: 5 asiaa, joista ei koskaan kannata valehdella parisuhteessa

Lähde: The Sun

Kilpailut

Uusimmat