Kuva: Fotolia

Kestikö suhde pettäjän kanssa anteeksiannon jälkeen? Puolisot paljastavat

09.11.2017 09:15 - Katariina Auvinen

Jotkut olivat sitä mieltä, että epäluottamus söi viimeisetkin rippeet suhteesta.

Jokainen on varmasti kuullut joskus sanonnan, että yhden kerran pettäjä on aina pettäjä, mutta pitääkö väite todellakin paikkansa? Marie Claire -julkaisu kokosi yhteisöpalvelu Redditistä kommentteja niiltä puolisoilta, jotka olivat antaneet anteeksi pettäjälle. Joissain tapauksissa ihmiset onnistuivat keräämään luottamuksen takaisin, mutta toiset tarinat eivät ole onnellisia. 

"Päätin antaa toisen mahdollisuuden kumppanilleni pettämisen jälkeen. Hiljalleen luottamus palautui takaisin, kunnes tyttöystäväni yritti iskeä yhtä kavereistani. Sain sen jälkeen tietää, että hänellä oli ollut 30 miestä viiden kuukauden yhdessäoloajan aikana."

"Annoin kumppanilleni toisen mahdollisuuden, mutta erosin hänestä vuosien jälkeen. Kaikki se epäluottamus ja kunnioituksen puute söi minua hiljalleen sisältä. En kestänyt sitä, joten päätin päättää suhteen." 

"Minun eksäni syy toiseen pettämiskertaan oli se, että en huomioinut hänen seksuaalisia tarpeitaan. Siinä vaiheessa meillä oli taapero kotona, odotin toista lasta ja toimin myös äitini omaishoitajana. Hän oli oikeassa, en ollut ollenkaan halukas." 

"Suhde toimi pettämisen jälkeen vähän aikaa. Mietin, etten anna epäilykselle valtaa. Monet ovat kertoneet, että juuri se ajoi eroon, joten päätin etten ole koko ajan epäluuloinen. Se toimi todellakin vähän aikaa, kunnes kumpikin meistä ymmärsi, etten minä välittänyt enää suhteestamme ollenkaan. " 

"Päätin juuri yli viiden vuoden suhteen. Kumppanini petti minua useita kertoja ja sain hänet aina kiinni siitä. Annoin hänelle aina anteeksi, koska hän ei ollut totaalinen idiootti suhteessa. Meillä on kaksi lasta yhdessä ja hän on loistava isä, mutta hän ei voinut olla pettämättä ja valehtelematta. Olen nyt ollut kaksi kuukautta eronnut. Se tuntuu siltä, että minulta puuttuisi raaja, mutta toisaalta minusta tuntuu vapauttavalta." 

"Miehelläni oli lyhyt suhde työtoveriinsa. Kun sain tietää asiasta, halusin avioeron, mutta päätin silti antaa miehelleni mahdollisuuden. Menimme terapiaan ja työstimme meidän suhteemme kuntoon. Nyt meidän suhteemme on vahvempi kuin koskaan ennen." 

Lue myös: Miten oppia luottamaan kumppaniinsa uudelleen, kun on tullut petetyksi? Asiantuntija neuvoo

Lähde: Marie Claire

Kilpailut

Uusimmat