Kuva: Mikko Räsänen

Laura, 42: "Rakkaus on enemmän kuin kahden ihmisen välinen tunne”"

26.11.2017 10:15 - Anna Hopi

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Tällä kertaa äänessä on Laura.

"Rakkaus on joka paikassa. Se on enemmän kuin kahden ihmisen välinen tunne. Sitä voi tuntea jälkeläisiä ja sukua kohtaan. Se on myös muualla vaikuttamassa. Joka hetki voi valita rakkauden tai pelon. Muusikkona koen, että aina kun teen musiikkia, rakkauden pitää olla läsnä. Muuten se saattaa tuntua kuulijasta, että siinä on jotain valheellista. Jos en saa välitettyä musiikkiini rakkaudellista otetta, minulle tulee vaikea olo."

"Fanien rakkaus merkitsee minulle todella paljon. Olin kauppakeskuksessa joulunavauskeikalla. Siihen yhteyteen oli sovittu nimmarikeikka, jossa viivähti tunti. Tilanne oli niin ihana, kun ihmiset tulivat kertomaan juttuja. Muistin taas, miten ihanaa sellainen on. Sain pitää vauvoja sylissäni ja otimme yhteiskuvia. Olin siitä tilanteesta niin energisoitunut, ettei väsyttänyt yhtään, vaikka takana oli viisi keikkaa."

"Teen rakkauden vuoksi tekoja vähän väliä. Nipistän ajan mistä vaan, vaikka olisi sovittu työjuttujakin, että voin nähdä omia poikiani. Jos on jotakin tärkeää, olen tekemään vaikka mitä niiden poikien asioiden takia. Se on selkeä juttu. Joskus joudun vaikeisiin tilanteisiin, koska olen sopinut työasioita, ja sitten tulisi jotain asioita omien lapsien kanssa."

"Oman itsen rakastaminen on minulla aina työn alla. En ole kaikista ystävällisin itselleni. En ole helposti itseni puolella. Minun täytyy muistuttaa itselleni, mikä on minulle hyväksi. Mietin, miten paljon jaksan tehdä keikkoja ja rajaan kalenterista itselleni aikaa, että jaksan huolehtia itsestäni, unestani ja liikunnastani. Sen kanssa saa aina jumpata, että osaa sanoa ei."

"Hemmottelen itseäni pienillä jutuilla. Kiireetön aamu on aina lahja itselle. Siihen jäänkin helpostin vellomaan. Välillä en saa mitään aikaiseksi, ja sitten olenkin myöhässä. Nautin siitä, että saan "vielä" kaksikymmentä minuuttia kahvini ja lehteni kanssa. Myös perinteiset kylpylähoidot toimivat - se, että joku hieroo vaikka päänahkaa. Kiireetön liikkumishetki on luksusta. On hienoa, kun liikuntaa ei ole aikataulutettu, voit kävellä rauhassa vaikka puolitoista tuntia metsässä. Se on parasta."

"Minulle tärkeät elämänarvot liittyvät ihmisyyteen. Parikymppisenä tärkeässä osassa oli ura - se, että menin eteenpäin laulajana. Silloin se oli yhtä tärkeää kuin se, että on oma perhe. Nykyään ajattelen niin, että oman elämän ydin täytyy olla kunnossa. Se, että sinulla läheiset, rakkautta henkilökohtaisessa elämässä. On perhe ja perhesiteet sekä ystävyydet kunnossa. Jos ne alkavat murentua työn vuoksi, mitään ei jää jäljelle. Silloin et nauti mistään. Ajattelen, että sitten ei ole järkeä tehdä mitään."

Lue myös: Thomas, 32: "Elän elämäni rakkauden kanssa - voiko elämä olla näin ihanaa?"

Lue myös: Olli, 34: "Tatuointi on muistutus minulle siitä, että olen joskus pystynyt rakastamaan täysiä"

Lue aiemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Suosittelemme

Uusimmat