Kuva: Shutterstock

Laiskottaako? 7 helppoa tapaa rikkoa aikaansaamattomuuden kierre

12.02.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Jo pienillä teoilla voi saada suuren muutoksen aikaan. Kokeile esimerkiksi vähentää sosiaalisessa mediassa vietettyä aikaa, ja viestittelyn sijaan sovi tapaaminen ystävän kanssa kahvilaan.

On normaalia, että aina silloin tällöin kohtaamme elämänvaiheita, jolloin asioiden hoitaminen tuntuu erityisen raskaalta. Jos kuitenkin laiskuus ja aikaansaamattomuus häiritsevät jatkuvasti arkeasi, on olemassa muutama niksi, joiden avulla laiskuudesta sekä omista haitallisista tavoista voi päästä eroon.

Elite Daily kokosi yhteen helpot tavat, joiden avulla voit kokeilla katkaista lasikuuden kierteen.

1. Aseta itsellesi tavoite

Jos huomaat pinttyneiden ja haitallisten tapojen olevan merkittävä osa arkeasi, ole armollinen itsellesi ja päätä aloittaa pienistä muutoksista.

Tavoite voi olla kadulla vastaan tulevan henkilön tyylin kehuminen tai päätös siitä, että lähdet työpäivän jälkeen kävelylle tai kuntosalille. Tärkeintä on se, että saat pienellä teolla rikottua tavallisia rutiinejasi.

2. Meditoi

Ota itsellesi hetki aikaa ja anna ajatustesi vaeltaa vapaasti. Laiska olo saa usein myös keskittymiskyvyn katoamaan.

Kokeile siis aikaansaamattomuuden hetkellä rauhoittua muutama minuutti itseksesi. Lyhyen ajatusten kokoamisen jälkeen huomaat selkeämmin, mihin tehtäviin sinun tulisi seuraavaksi tarttua.

3. Petaa sänkysi

Sängyn petaaminen on yksinkertainen keino estää päiväunille käyminen silloin, kun sinulla ei oikeastaan olisi aikaa lepohetkeen. Kokeile siis ottaa aamuihisi muutama ylimääräinen minuutti aikaa ja petaa sänky siistiksi.

Pedattu vuode saa makuuhuoneen näyttämään heti siistimmältä, joka puolestaan voi motivoida sinua pitämään myös muuta kodin järjestystä paremmin yllä.

4. Lähde ulos

Raitis ilma virkistää niin mieltä kuin kehoakin. Jo lyhyen ulkoilun jälkeen on todennäköistä, että tunnet olosi pirteämmäksi sekä inspiroituneemmaksi toteuttamaan askareita, joita sinun tulisi päivän aikana hoitaa.

Jos olet tottunut viettämään koko työpäiväsi sisätiloissa, kokeile käydä pienellä happihyppelyllä ulkona. Saatat yllättyä kuinka suuri vaikutus pienellä hetkellä voi olla koko loppupäivääsi.

5. Kokkaa itsellesi ateria

Laiskuuden kierteen rikkomisen voi aloittaa pienillä teoilla, jotka ovat helppo ottaa osaksi jokapäiväistä arkeasi.

Yksi tällainen keino on kokkaaminen. Ruokaa laittaessasi tunnet tekeväsi jotakin hyödyllistä itsesi eteen. Lämpimän aterian jälkeen on myös todennäköistä, että olosi tuntuu energisemmältä ja olet valmiimpi kohtaamaan iltapäivän haasteet virkeänä.

6. Sovi tapaaminen ystävän kanssa

Sosiaalisessa mediassa viettämämme aika voi olla yksi suurimmista syistä piinaavalle aikaansaamattomuuden tunteelle.

Nykyään on tyypillistä, että pitkän työpäivän jälkeen kuulumiset ystävien kanssa vaihdetaan internetin välityksellä. Sen sijaan, että jäisit kotisohvalle viestittelemään, sovi tapaaminen ystäväsi kanssa kahvilaan tai jommankumman kotiin. Tällä keinolla vähennät tehokkaasti ruutuaikaa ja tulet samalla tehneeksi asioita, joita et aina ehdi sisällyttää kiireiseen viikkoosi arkena.

7. Tee jotain tavallisuudesta poikkeavaa

Toivottuja muutoksia elämässä tapahtuu usein silloin, kun uskaltaa astua ulos omalta mukavuusalueeltaan. Laiskuuden iskiessä olemme taipuvaisia noudattamaan juuri niitä helppoja mutta haitallisia tapoja, joista toivoisimme pääsevämme eroon.

Vaikka herätyskellon torkuttaminen ja peiton alla viime tippaan saakka pysyminen tuntuu aamuisin houkuttelevalta vaihtoehdolta, päätä jo illalla aloittaa seuraava päiväsi hieman eri tavalla kuin normaalisti. Poikkea työmatkallasi aamukahvilla kahvilassa, jota olet jo pitkään halunnut kokeilla tai päätä vihdoin aloittaa harrastus, jonka kokeilemista olet suunnitellut kuukausia.

Omien pinttyneiden tapojen rikkominen tuo elämääsi uudenlaista jännitystä ja spontaaniutta. Vaikka kyseessä olisi vain kirjastossa pistäytyminen lounaan jälkeen, tällaiset uudet tavat auttavat tehokkaasti sinua rikkomaan aikaansaamattomuuden kierrettä.

Lue myös: Asiantuntijat paljastavat: 6 päätöstä, jotka laihduttajan tulisi tehdä dieetin aikana

Lue myös: Oudot tavat, joita pitkään yhdessä olleet pariskunnat tekevät - samaistutko?

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat