Kuva: Fotolia

Asiantuntijat paljastavat: 6 päätöstä, jotka laihduttajan tulisi tehdä dieetin aikana

12.07.2017 20:45 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi ruuan runsas maustaminen ja selkeiden päämäärien asettaminen voivat nopeuttaa tavoitteiden saavuttamista.

Laihduttaminen ei aina ole helppoa, sillä tehokas painon pudottaminen usein vaatii tasapainoisen ruokavalion ja säännöllisen urheilun yhdistämistä. Jos olet tehnyt päätöksen muutaman ylimääräisen kilon karistamisesta, dieettiä voi edistää kurinalaisen ruokavalion lisäksi myös muutaman yksinkertaisen päätöksen avulla.

Women's Health kysyi asiantuntijoilta, millaisiin päätöksiin ja tavoitteisiin kannattaa erityisesti kiinnittää dieetin aikana huomiota.

1. Aseta kunnianhimoiset tavoitteet

Women’s Healthin artikkelissa kerrotaan, että tänä vuonna julkaistu tutkimus osoitti kunnianhimoisten tavoitteiden olevan merkittävässä asemassa onnistuneen dieetin kannalta.

Tutkimukseen osallistuneet naiset, jotka päättivät karistaa 27 viikkoa kestävän dieetin aikana merkittävän määrän kiloja, laihtuivat keskimäärin 15 kiloa. Ne naiset, joiden tavoitteet olivat jo lähtökohtaisesti alahaisemmat, pudottivat keskimäärin vain hieman alle kuusi kiloa.

2. Osta motivaatiovaate

Myös laihdutuskuurin aikana on tärkeää, että vaatekaapista löytyy sopivan kokoisia vaatteita juuri nykyhetkeen. Osaa laihduttajista voi kuitenkin motivoida niin kutsutut tavoitevaatteet, jotka ovat kokoa, johon haaveilet mahtuvasi dieetin lopussa.

Tavoitevaatteet ovat myös erinomainen keino tarkkailla välitavoitteiden saavuttamista. Päätä, että tietyn ajan kuluttua mahdut esimerkiksi vanhaan kesämekkoosi, joka on sinulle tällä hetkellä vain yhden tai kaksi kokoa liian pieni. Välitavoitteiden säännöllinen saavuttaminen pitää motivaatiota yllä koko dieetin ajan.

3. Juhlaan tai muuhun tilaisuuteen valmistautuminen

 - Motivaatiota voi pitää paremmin yllä se, että käyttää tiettyä tilaisuutta tai juhlaa aikarajana tavoitteiden saavuttamiselle, toteaa ravintoterapeutti Brigitte Zeitlin.

Aikaraja vähentää tehokkaasti myös asioiden lykkäämistä huomiseen, joten esimerkiksi lenkille lähteminen jo tänään voi tuntua hieman helpommalta ajatukselta.

4. Ilmoita itsesi urheilutapahtumaan

Ravintoasiantuntija Cassadra Forsythen mukaan urheilutapahtumaan ilmoittautuminen on hyvä keino ottaa säännöllinen liikunta osaksi dieettiä. Jos tiedät treenaamisen olevan heikko kohtasi, ilmoita itsesi esimerkiksi viiden kilometrin juoksutapahtumaan tai leikkimieliseen jalkapalloturnaukseen.

5. Lisää enemmän mausteita joka aterialla

- Ruuan runsas maustaminen voi tehostaa aineenvaihduntaa, eikä päivittäinen kalorimäärä lisäänny, toteaa ravitsemusasiantuntija Melina Jampolis.

Kokeile lisätä esimerkiksi kanelia puuroosi tai kurkumaa aamupalasmoothieen.

6. Täytä puolet lautasestasi vihanneksilla

Lautasmalli on hyvä palauttaa viimeistään dieetin aikana mieleen. Lautasmalli auttaa sinua pitämään annoskoot maltillisina ja samalla tulet kiinnittäneeksi enemmän huomiota syömäsi ruuan laatuun.

- Syömällä riittävästi vihanneksia pidät huolta myös riittävästä kuidun saannista. Kuidut pitävät nälkää loitolla pitkään, joten myös naposteluun sortuminen on epätodennäköisempää, Zeitlin selittää.

Lue myös: Aloita dieetti ilman kuntosalilla hikoilua – 6 tehokasta niksiä onnistuneeseen elämäntapamuutokseen

Lue myös: Asiantuntija varoittaa: Tehokkaana pidetty dieetti onkin vaarallinen

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat