Kuva: Shutterstock

Kaipaako seksielämänne piristystä? 5 helppoa askelta kuivan kauden katkaisemiseen

14.02.2018 19:15 - Emmi Moilanen - Luettu 2 804 kertaa

Oma aika, masturbointi ja neutraali "koodisana" seksin harrastamiselle voivat saada aikaan ihmeitä vällyjen välissä.

Pitkässä parisuhteessa on normaalia, että joskus kuiva kausi pääsee yllättämään. Seksittömyys voi johtua monesta syystä ja usein asia on melko pienellä vaivalla ratkaistavissa, jos molemmat osapuolet ovat sitoutuneita työstämään ongelmaa.

Women's Health haastatteli asiantuntijoita ja kysyi viisi parhainta vinkkiä seksielämän piristämiseen.

Askel 1: Antakaa toisillenne omaa aikaa

Seksuaaliterapeutti Holly Richmond kertoo, että on vastaanotollaan huomannut virkeimmän seksielämän olevan niillä pariskunnilla, jotka viettävät aikaa myös erillään toisistaan. Richmond kehottaakin rakastavaisia pohtimaan, onko parisuhteessa kaksi itsenäistä ihmistä, joilla on myös omia ystäviä ja harrastuksia, vai elävätkö he täysin symbioosissa toistensa kanssa.

- Antakaa parisuhteessa toisillenne tilaa. Muistakaa, että tuli tarvitsee ilmaa roihahtaakseen liekkeihin, hän vinkkaa.

Askel 2: Muistakaa masturbaation tärkeys

Jotta rakkaus leimahtaisi jälleen myös vällyjen välissä, parisuhteen kummankin osapuolen olisi tärkeää herätellä seksihaluja myös itsekseen.

- Olen huomannut, että pariskunnat jotka eivät enää harrasta seksiä, eivät myöskään masturboi tai katso pornoa. He eivät tee myöskään itsekseen enää mitään, joka tyydyttää seksiviettiä, Richmond kertoo.

Hänen mukaansa jo pienet muutokset voivat saada halut heräämään uudelleen. Aloita tanssitunnit, muuta kampaustasi tai osta uusia alusvaatteita, mitä vain, joka saa olosi tuntumaan itsevarmemmalta ja seksikkäältä. Myös seksilelun hankkiminen voi tuoda kaivattua piristystä omaan kivaan tai seksiin kumppanin kanssa.

Askel 3: Fyysistä kosketusta myös makuuhuoneen ulkopuolella

Pienet eleet maksavat itsensä takaisin. Richmond kannustaa pariskuntia piristämään arkipäiväisiä tapojaan pienillä kosketuksilla pitkin päivää. Antakaa toisillenne suudelma television äärellä, silitä kumppanisi hiuksia tai anna hänelle spontaani halaus ruokaa laittaessa.

- Yllätyksellisyys herättää erotiikan, Richmond lisää.

Askel 4: Opetelkaa puhumaan tuhmia

Tuhmat puheet liitetään usein vain makuuhuoneen puolelle. Kaikki eivät myöskään tunne oloaan mukavaksi puhuessaan tai vihjaillessaan seksin harrastamisesta. Terapeutti Ian Kerner kehottaakin suhtautumaan tuhmien puhumiseen kuin uuden kielen opetteluun: aloittakaa perusteista.

Kerner vinkkaa myös valitsemaan sanan, jonka merkitys ei ole seksuaalinen. Ottakaa kumppanisi kanssa tämä sana käyttöön silloin, kun haluatte esimerkiksi julkisella paikalla vihjata toiselle seksin harrastamisesta. ”Haluatko pelata shakkia illalla?” voi olla helpompi ilmasta silloin, kun seksistä puhuminen tuntuu vaikealta.

Askel 5: Tehkää lista asioista, jotka sytyttävät

Varsinkin silloin, jos asut kumppanisi kanssa yhdessä, puheenaiheet ovat usein hyvin arkipäiväisiä ja tehtävälista täyttyy kotitöistä sekä velvollisuuksista.

Kerner neuvoo pariskuntia laatimaan yhdessä listan, johon kirjataan ylös seksihaluja sytyttäviä asioita. Tämä saa teidän yhdessä tarkastelemaan seksielämäänne uudessa ja innostavassa valossa. Saatatte saada toisistanne selville asioita, joita ette ole aikaisemmin kehdanneet ilmaista makuuhuoneen puolella.

Lue myös: Seksi elokuvissa ei aina vastaa todellisuutta - voitko samaistua listaukseen?

Lue myös: Naiset paljastavat mitä he todella ajattelevat seksistä kuukautisten aikana

Lähde: Women’s Health

Uusimmat