Kuva: Shutterstock

Suomalaisnaiset puhuvat seksifantasioista rohkeasti: "Niiden ajattelu voi pelottaa joitain ihmisiä"

20.02.2018 21:45 - Senja Rapila

Uudessa Sexfullness-podcast-sarjassa käsitellään parisuhteita sekä seksielämää.

Radioplayn Sexfullness-podcastissa keskustelemassa ovat näyttelijä, vuorovaikutuskouluttaja Sari Havas sekä pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa. Havas sekä Oulasmaa keskustelevat Aivot ovat tärkein seksielin -nimisessä jaksossa muun muassa omista seksifantasioistaan.

- Aina puhutaan, että kaikilla on fantasioita, mutta itse luulen,että olen itse enemmän sellainen suoran toiminnan ihminen. Olisi kuitenkin kiva oppia lisää, Oulasmaa kertoo.

Kannattaako seksifantasioita toteuttaa?

- Kyllä joskus, joskus ei, mutta tavallaan se on virittämistä. Joitain ihmisiä saattaa jopa pelottaa niiden fantasioiden ajattelu, että saako niitä ajatella. Siinä voi jopa tyrmätä ne omat ideat, Havas kommentoi.

- Uskon, että parisuhteen pitäisi olla hirveän turvallinen, että siinä aletaan ylipäätänsä puhumaan fantasioista ääneen, koska siinä kumppani saattaa loukkaantua, että ai, haluat jotain muuta, jotain sellaista mitä meillä ei tässä ole. Sitten jos sitä lähdetään toteuttamaan, siinä on omat riskinsä. Siinä voi tapahtua mustasukkaisuutta, loukkaantumista, etääntymistä. Kaikki on kuitenkin mahdollista.

- Ehkä jotkut fantasiat on tarkoitettukin vain sooloseksiin kun nautit itsesi kanssa, eikä lainkaan jaettavaksi, Oulasmaa pohtii.

Oulasmaa sekä Havas keskustelevat myös siitä, mitä kannattaa tehdä, jos alkaa kokea seksifantasioiden jakamisen takia riittämättömyyden tunnetta tai alkaa pelkäämään, että ei enää kelpaakaan kumppanilleen.

- Silloin kannattaa varmasti sanoa ääneen, että minua pelottaa, että tapahtuu niin, että mielikuvat vievät sinut minulta pois. Silloin toisen täytyy ymmärtää, että tässä on raja, että tämän pidemmälle ei voi mennä, Havas toteaa.

Fantasiat, mitä ne ovat ja miten ne voivat rikastaa seksielämää? Entä ovatko ne yksityisiä vai tarkoitettu jaettavaksi parisuhteessa? Sari ja Minna keskustelevat mielikuvituksen käytöstä ja rajoista sekä sen puutteesta, pääset kuuntelemaan jakson kokonaisuudessaan täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Naiset paljastivat karmealla tavalla pieleen menneet seksilelujen kokeilukerrat

Lue myös: Naisen tyly käytös kesken seksin on aiheuttanut netissä kiivasta keskustelua - mitä mieltä olet?

Lue myös: Puhuminen, lahnailu - asiat, jotka latistavat tunnelman vällyjen välissä ennen aikojaan

Kilpailut

Uusimmat