Kuva: Shutterstock

Julkaisetko paljon parisuhdekuvia sosiaalisessa mediassa? Huonoja uutisia

21.02.2018 16:45 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Jatkuva parisuhteen esiintuominen sosiaalisessa mediassa saattaa kieliä suhteessa vallitsevasta epävarmuudesta.

Meillä kaikilla on joku tuttavapariskunta, joka hehkuttaa suhdettaan sosiaalisessa mediassa päivityksin ja kuvin hyvin avoimesti ja usein. Ulospäin saattaa vaikuttaa, että tällainen pariskunta on todellinen unelmapari, jonka välillä on vahva side. Uusi tutkimus väittää toisin. Aihetta koskeva tutkimus on julkaistu Personality and Social Psychology Bulletin -lehdessä, ja sen tuloksista uutisoi muun muassa Huffington Post.

Jatkuvat parisuhteeseen liittyvät sosiaalisen median julkaisut saattavat kieliä epävarmuudesta parisuhteessa. Sosiaalisen median tapamme linkittyvät siihen, millainen näkyvyys parisuhteella on ulospäin. Suurella näkyvyydellä saatetaan vain peitellä suhteen ongelmia.

Suhteen näkyvyydellä on yhteys suhteessa vallitsevan kiintymyksen laatuun. Parit, jotka osoittavat kiintymyksen sijaan välttelevää käytöstä toisiaan kohtaan, eivät halua asettaa suhdettaan näkyväksi esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Jos suhteen kiintymystyyppi on jännittynyt ja levoton, pari kaipaa suhteelle ulkopuolista vahvistusta, mikä saattaa johtaa suhteen esittelemiseen sosiaalisessa mediassa. Nämä tutkijoiden oletukset saivat vahvistuksen 108 korkeakouluopiskelijapariskunnan suhteen analysoimisesta.

”Kun ihmiset tuntevat olevansa epävarmoja kumppaninsa tunteista, heillä on taipumus päivittäin tehdä suhteestaan näkyvä”, tutkimuksessa kirjoitetaan.

Avioliittoterapeutti Chappell Marsh kertoo Huffington Postille, että hän huomaa asiakaskunnassaan juuri tällaista käytöstä. Suhteestaan epävarmat pyrkivät saamaan suhteeseen lisävarmuutta sosiaalisen median tykkäyksillä. Marshin mukaan voi myös olla, että sosiaalisen median päivityksillä suhteessaan tyytymätön pyrkii saamaan sellaista positiivista huomiota, jota hän ei kumppaniltaan saa.

Lue myös: Sosiaalisen median säännöt, joita jokaisen pariskunnan tulisi seurata - tutustu ja ota käyttöön

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat