Kuva: Fotolia

Sosiaalisen median säännöt, joita jokaisen pariskunnan tulisi seurata - tutustu ja ota käyttöön

11.04.2017 15:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Parisuhdeterapeutin mukaan säännöistä kannattaa pitää kiinni.

Sosiaalinen media on asia, joka saattaa aiheuttaa parisuhteessa monenlaista kitkaa. Etenkin siellä vietetty aika ja esimerkiksi entisten kumppaneiden päivityksistä tykkääminen saattaa olla syynä kiristyneisiin väleihin.

Parisuhdeterapeutti Rachel Sussmanin mukaan onkin olemassa muutamia sellaisia sosiaalisen median sääntöjä, joita jokaisessa parisuhteessa tulisi noudattaa. Niiden avulla arki helpottuu ja suhde voi paremmin.

Viettäkää treffit ilman puhelinta

Sussman kehottaa pitämään huolen siitä, että treffit ovat aikaa, jolloin puhelimet pysyvät taskussa. Kahdenkeskisen ajan on tarkoitus auttaa pariskuntaa kehittämään suhdettaan, ei ylläpitämään suhteita erilaisten tuttujen kanssa.

Säätäkää aika sille, koska käyttö loppuu

Sussmanin mukaan pariskuntien kannattaa asettaa itselleen aika, jolloin puhelimet laitetaan pois. Kun puhelin siirtyy kädestä  yöpöydälle, jää aikaa jutusteluun ja rentoon yhdessä oloon.

Sopikaa kuvista, joita jaatte

Susmanin mukaan on tärkeää, että pariskunnat sopivat yhdessä siitä, millaisia kuvia sosiaalisessa mediassa jaetaan. Näin molemmat ovat tietoisia siitä, mikä on soveliasta ja mikä ei. Tämän avulla myös vältetään riidat epämairittelevista kuvista.

Älkää seuratko eksiänne

Sussmanin mukaan omaa eksää ei kannata seurata sosiaalisessa mediassa, jos hän ei ole olennainen osa elämää muutenkaan.

Älä tykkäile eksäsi kuvista ja päivityksistä

Sussmanin mukaan ei ole lainkaan tavatonta, että entisillä pariskunnilla on jonkinlainen "suhde" sosiaalisessa mediassa. Siksi hän kehottaakin miettimään, kannattaako entisen kumppanin päivityksistä tykätä, se kun saattaa olla jollain tavalla vaarallista. Hänen mukaansa sosiaalisessa mediassa kannattaa olla yhdessä heidän kanssaan, jotka muutenkin ovat osa elämää.

Älkää uskoko kaikkea mitä näätte

Sussmanin mukaan onnelliset pariskunnat postaavat vähemmän asioita suhteestaan sosiaaliseen mediaan. Se johtuu siitä, että heidän ei tarvitse tällä tavoin verrata itseään muihin pariskuntiin.

Älä siis ota kaikkea sosiaalisessa mediassa näkemääsi totuutena. Saattaa olla, että hehkuttavien päivitysten takana on nimittäin suuria ongelmia.

Lue myös: 7 tärkeää virstanpylvästä onnistuneessa parisuhteessa - asiantuntijat kertovat

Lue myös: Luottamus, rehellisyys ja turvallisuus - katso mistä hyvä parisuhde koostuu

Lähde: Independent

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat