Kuva: Shutterstock

Uusi seksikumppani tiedossa? 8 seksikysymystä, jotka kannattaa kysyä ennen ensimmäistä kertaa

28.02.2018 22:15 - Iiro Myllymäki

Ensin kannattaa määrittää, millainen teidän välisenne suhde on ja mitä ehkäisyä aiotte käyttää.

Uuden ihmisen kanssa seksin harrastamiseen liittyy paljon jännitystä, sekä myönteistä että kielteistä. Hermostuneisuutta ja epävarmuutta voi lievittää puhumalla seksiin liittyvät asiat halki kumppanin kanssa ennen varsinaisiin puuhiin ryhtymistä. Metro.co.uk-sivuston haastattelema seksiterapeutti Lianne Young on listannut kahdeksan kysymystä, jotka kannattaa uudelta kumppaniltaan kysyä ennen petipuuhia.

1. Millainen suhde tämä on?

Lianne Youngin mukaan ennen seksin harrastamista kannattaa varmistaa, että teillä molemmilla on samansuuntainen käsitys suhteenne laadusta. Haetteko pelkkää fyysistä nautintoa vai onko välillänne myös emotionaalinen side? Jos toinen osapuoli hakee suhteestanne selvästi eri asiaa kuin toinen, seksin harrastaminen voi vain mutkistaa tilannetta entisestään.

2. Millaista ehkäisyä käytämme?

Ehkäisystä kysyminen on kysymyksistä tärkein. Oli kyse sitten pelkkään seksiin perustuvasta suhteesta tai jostain vakavammasta, turvaseksi on kaiken a ja o.

- Etenkin jos suhteenne ei ole vakava, älä usko seksikumppaniasi, jos hän sanoo käyvänsä säännöllisesti testeissä ja väittää että hänellä ei ole sukupuolitauteja. Muista myös, että kondomit voivat mennä rikki, joten on hyvä olla jokin varasuunnitelma, Young neuvoo.

3. Haluatko kokeilla…?

Ihmisillä on varsin erilaisia seksimieltymyksiä, ja näistä on hyvä puhua ennen seksin harrastamista. Jotta voi saada mitä haluaa, sitä pitää uskaltaa pyytää. Mihinkään ei ole tietenkään pakko suostua, mutta nämä asiat kannattaa neuvotella läpi ennen puuhiin ryhtymistä.

- Puhu avoimesti siitä, mistä tykkäät, jotta kumppanisi voi tyydyttää sinut ja päinvastoin. Tärkeintä on muistaa, että seksin kuuluu olla hauskaa eikä pelkkää lisääntymiseen tähtäävää toimintaa, Young sanoo.

Jos koet olevasi liian ujo puhumaan näistä asioista kasvokkain, viestittely voi olla oivallinen keino seksimieltymysten avaamiseen.

4. Tuntuuko tämä hyvältä?

Seksin aikana kannattaa varmistaa myös sanallisesti, että kumppanisi nauttii siitä, mitä teet. Jos jokin asia ei toimi hänelle, hän voi opastaa, mitä hänelle sen sijaan kannattaisi tehdä.

5. Onko jotain, mistä et pidä?

Yhtä lailla kuin mieltymyksistä tulee kysyä, kannattaa ottaa puheeksi myös asiat, joista toinen ei seksissä pidä. On tärkeää tietää toinen toisensa rajat ja kunnioittaa niitä.

6. Harrastatko aina turvaseksiä?

Partnerin seksihistoriaan ei tarvitse kaivautua sen syvällisemmin, mutta tämä on tärkeä kysymys. Mikäli seksikumppanillasi on ollut viime aikoina useampiakin kumppaneita, on hyvä selvittää, että hän on varmasti pitänyt huolta ehkäisystä joka kerralla.

7. Jääkö tämä vain yhteen kertaan?

Vaikka olisitte jo sopineet, että suhteessanne on kyse pelkästä fyysisestä hauskanpidosta, kannattaa myös selvittää, minkä asteinen fyysinen suhteenne on. Jääkö kaikki vain tähän yhteen kertaan vai tuleeko teistä vakituisia ”panokavereita”?

8. Mitä fantasioita tai fetissejä sinulla on?

Kun otatte fantasianne puheeksi, saatatte huomata, että teillä onkin samanlaiset mieltymykset tai ehkä päädyt kumppanisi innoittamana kokeilemaan jotain ihan uutta. Keskustelun voi aloittaa vaikka kysymällä, mitä uutta kumppani haluaisi kokeilla seksin suhteen.

- En suosittele seksuaalisten himojesi peittelemistä. Sellainen riskeeraa suhteen toimivuuden ja estää sinua saavuttamasta seksuaalista tyydyttyneisyyttä. Ei myöskään ole tervettä, että suhteessa vallitsee kommunikaation puute, Young sanoo.

Kumppanille täytyy kuitenkin tehdä selväksi, että mitään ei ole pakko kokeilla, jos hän ei koe olevansa valmis siihen. Ei myöskään kannata odottaa, että kumppani olisi valmis kokeilemaan fetissiäsi heti ensimmäisellä kerralla, mutta myöhemmin sen aika voi koittaa.

Lue myös: Tajunnanräjäyttävää seksiä - naiset kertovat parhaat vinkkinsä

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat