Kuva: Shutterstock

Haaveiletko paremmasta seksistä? 7 vinkkiä seksielämän elvyttämiseen

06.05.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Kiihottumisesta tulisi osata nauttia täysillä myös silloin, kun mahdollisuutta yhdyntään tai orgasmiin ei ole.

Pitkän parisuhteen aikana omaan kumppaniin tottuu ja suhde arkipäiväistyy. Kun maailmaa ei enää katsele jatkuvasti vaaleanpunaisten lasien läpi on todennäköistä, että myös seksielämän kuumin kipinä voi hiipua.  Huffington Post haastatteli seksuaaliterapeutteja ja selvitti, mitkä tekijät auttavat pitämään seksin vireänä pitkässäkin parisuhteessa.

1. Kiihotuksesta nauttiminen, vaikka seksiä ei olisikaan tiedossa

Hyvään ja aktiiviseen seksielämään liittyy paljon muutakin kuin pelkkä yhdyntä.

- Intohimoisimpien pariskuntien kohdalla seksi on vain jäävuoren huippu. He rakastavat kiihottua yhdessä, vaikka juuri silloin ei olisikaan mahdollisuutta yhdyntään tai orgasmiin, kertoo seksuaaliterapeutti Stephen Snyder.

2. Hieman tuhmemmaksi heittäytyminen

Jos intohimon liekki tuntuu sammuneen, syynä voi olla tuttuihin ja turvallisiin rutiineihin juurtuminen.

- Kerran eräs pariskunta totesi, “joka vuosi muutumme hieman tuhmemmiksi,” ja se todella on hyvä tiivistys. Jotta seksielämä pysyy hyvänä pitkään, pariskunnan pitää käyttää luovuuttaan ja rikkoa rutiineja. Puhukaa tuhmia, kokeilkaa uusia asioita rohkeasti, seksuaaliterapeutti Ceselste Hirschman ohjeistaa.

- Kokeilkaa mitä tahansa, jonka arvelette pitävän seksielämänne hauskana ja vireessä, hän jatkaa.

3. Omasta kehosta ja terveydestä huolehtiminen

Jotta seksistä voi nauttia, tulee ensiksi huolehtia myös omasta hyvinvoinnistaan.

- Tajunnanräjäyttävässä seksissä ei ole kyse vain parisuhteesta kumppanisi kanssa, vaan myös suhde omaan itseensä tulisi ottaa huomioon, toteaa seksuaaliterapeutti Vanessa Marin.

- Pidä itsestäsi huolta, hemmottele kehoasi, älä häpeile tai tunne syyllisyyttä seksuaalisuudestasi. Opettele uusia tapoja saada orgasmi, hän ohjeistaa.

4. Nauraminen niin makuuhuoneessa kuin sen ulkopuolellakin

Lisää kipinää petipuuhiin kaivatessa on hyvä muistaa myös se, että seksin harrastaminen ei ole aina niin vakavaa, kuuman intohimoista ja tulista. Myös huumori tulisi välillä ottaa mukaan lemmenleikkeihin.

-Se on loistava lemmenlääke, naurakaa seksin aikana. Pariskunnat, jotka jättävät stressin makuuhuoneen ulkopuolelle ja suhtautuvat seksiin hauskanpitona, kokevat enemmän tyydytystä verrattuna henkilöihin, jotka ovat huolestuneita ja vihaisia jatkuvasti, kertoo seksuaaliterapeutti Kimberly Resnick Anderson.

5. Masturboiminen seksin aikana

Huffingtonpostin artikkelissa todetaan, että masturboiminen voi olla hauskempaa silloin kun sitä ei tarvitse tehdä yksin.

- Pariskunnat jotka masturboivat yhdessä, pysyvät yhdessä, sanailee seksuaaliterapeutti Shannon Chavez.

- Näyttämällä kumppanille kuinka kosketat itseäsi, auttaa häntä oivaltamaan sen, mistä todella nautit, hän jatkaa.

6. Fantasioiden toteuttaminen

Uteliaisuus, seikkailunhalu sekä omalta mukavuusalueelta poistuminen voivat tuoda yllättävää virkistystä petipuuhiin.

- Pitkässä parisuhteessa olevat, intohimoista seksiä harrastavat pariskunnat tietävät, että jokaisella on oma, ainutlaatuinen eroottinen mielikuvituksensa. He ovat oppineet toistensa syvimmätkin fantasiat ja ovat valmiita poistumaan hieman omalta mukavuusalueeltaan, jotta kumppani saisi sängyssä sen, mitä oikeasti haluaa, Hirchman kertoo.

7. Pienet, arkipäiväiset hellyydenosoitukset

Makuuhuoneen ulkopuolella tapahtuvien, pienten ja arkipäiväisten hellyydenosoituksien merkitystä ei tulisi missään nimessä väheksyä.

- Kosketus aiheuttaa meissä sen, että kiinnymme yhä tiiviimmin ja rakastavaisemmin kumppaniimme. Kosketus näyttää sen, että haluamme olla lähellä, Chavez toteaa.

- Tiivistettynä ne ihmiset, jotka pitävät kädestä, suutelevat, hierovat ja koskettelevat toisiaan myös kiihottuvat paremmin seksin aikana, hän jatkaa.

Lue myös: Seksi elokuvissa ei aina vastaa todellisuutta - voitko samaistua listaukseen?

Lue myös: Paras aika seksin harrastamiseen selvitettiin - parantaa myös unenlaatua

Lue myös: Naiset paljastavat mitä he todella ajattelevat seksistä kuukautisten aikana

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat