Kuva: Shutterstock

Rauhoita riitatilanteet helposti - katso miten onnistut

16.05.2018 13:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Tärkeintä on yrittää rakentaa kehittävää keskustelua.

Jokainen meistä joutuu elämänsä aikana riitatilanteisiin. Ne voivat olla parisuhteessa tai ystävien kesken, mutta tärkeintä on, että ne hoitaa kunnialla.

Mutta miten tilanteet kannattaa sitten rauhoittaa? Pure Wow -sivuston mukaan tärkeintä on, että riitelee lauseilla ei kysymyksillä.

- Kysymykset saattavat helposti laukaista ihmisessä muistoja lapsuudesta. Nousee pintaan kysymyksiä, kuten miksi olet taas myöhässä tai miksi teit sen? Nuo lauseet ja ajatukset nostavat helposti ikäviä tunteita ja saavat aikaan jännitteitä, terapeutti Robert Taibbi kertoo.

Taibbin mukaan ajatus siitä, että on taas tehnyt jotain väärin, on syvällä ihmisen ajatuksissa. Siksi jokainen kysymys saattaa laukaista ikävänkin reaktion.

- Jos sen sijaan puhuu kyselemättä, on tilanne helpommin rauhoitettavissa. Näin toinen ei tunne itseään nurkkaan ajetuksi tai epäonnistuneeksi.

Seuraavan kerran kun riita tilanne yllättää, älä kysele. Sen sijaan aloita perustelemalla; en halunnut loukata tunteitasi tai kerro, että sanoit mitä sanoit siksi, että olit huolissasi. Kun perustelet syyttämisen sijaan, on riita nopeasti ohi.

Lue myös: 9 riitaa, jotka kuuluvat pitkään parisuhteeseen - kuulostavatko tutuilta?

Lue myös: 5 sekunnin niksi, jolla lopetat riidan hetkessä

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat