Kuva: Shutterstock

Mikä tekee suudelmasta hyvän? Ota haltuun tieteen todistamat keinot

22.02.2019 11:45 - Emmi Moilanen

Hyvä suudelma on intohimoinen, mutta ei kovinkaan pitkä.

Sanotaan, että harjoitus tekee mestarin. Tämä neuvo pätee myös suuteluun, mutta suuri merkitys on myös sillä, kenen kanssa suutelointiin ryhtyy. Bustle-sivusto uutisoi tieteen ja tutkijoiden todistamista piirteistä, jotka tekevät suudelmasta parhaan mahdollisen.

Pään kallistaminen oikealle

Vuonna 2017 julkaistu tutkimus osoitti, että suurin osa ihmisistä kallistaa suudellessa päätään oikealle. Psykologeista ja neurotutkijoista koostuvalle tutkimusryhmälle selvisi, että ihminen on taipuvainen nojautumaan luontaisesti oikealle, jolloin myös suutelu kumppanin kanssa sujuu mutkattomammin.

Silmien sulkeminen

Journal of Experimental Psychologyssä vuonna 2016 julkaistu tutkimus osoitti, että myös silmien sulkeminen suudelman aikana tekee pusuttelusta nautinnollisempaa. Tämä johtuu siitä, että silmät kiinni muut aistimme, mukaan lukien tuntoaisti, terävöityvät hieman.

Kesto vain kymmenen sekuntia

Ideaali ja nautinnollisin suudelma ei kestä kovinkaan pitkään, vaan jo kymmenen sekunnin suutelointi riittää takaamaan maksimaalisen mielihyvän. Vuonna 2017 tehty tutkimus selvitti yhteensä 3000 naisen sekä miehen mieltymyksiä koskien suudelman kestoa.

Ei liikaa kieltä

2015 julkaistu tutkimus kysyi yli 10 000 ihmiseltä Australiasta, Kanadasta, Iso-Britanniasta ja Yhdysvalloista, mikä tekee suudelmasta hyvän. Selvityksessä nousi esille erityisesti se seikka, että intohimoinen suudelma ilman kieltä koettiin parhaimmaksi tavaksi suukotella.

Muutamat samankaltaiset geenit

Tähän seikkaan emme itse voi vaikuttaa, mutta Oxfordin yliopiston tutkijoille selvisi, että suuteleminen auttaa meitä sen oikean elämänkumppanin löytämisessä. Erityisesti naiset arvostavat suudelman merkitystä kumppanin valinnassa.

Etsimme jopa tiedostamattamme geneettisesti yhteensopivaa kumppania itsellemme – ja suuteleminen on yksi niistä keinoista arvioida, onko pusuttelukumppani hyvä match meille vai ei.

Katsekontakti ennen suudelmaa

Katsekontaktin luominen juuri ennen suudelmaa tekee tilanteesta yleensä vielä intiimimmän ja intohimoisemman.

- Ei ole mitään herkempää kuin katsekontakti kahden ihmisen välillä, vinkkaa parisuhdeterapeutti Irina Baechle.

Lue myös: Millainen on hyvä suudelma? Miehet kertovat

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat