Kuva: Shutterstock

'Miksi peruin häät viime hetkellä?' – naiset paljastavat surulliset muistonsa

20.03.2019 17:15 - Emmi Moilanen

Häiden peruminen voi aiheuttaa niin häpeän kuin helpotuksenkin tunteita.

Parisuhde voi päätyä eroon myös juuri ennen suhteen virallistamista avioliitoksi. Elite Daily -sivusto keräsi yhteen naisten kertomuksia siitä, minkä takia he päätyivät jättämään kumppaninsa juuri ennen häitä. Suomensimme koskettavimmat kertomukset alle.

"Peruin 300 henkilön häät"

”Jätin kumppanini viisi päivää ennen häitämme, joihin oli kutsuttu 300 henkeä. Olimme olleet yhdessä viisi vuotta, mutta rehellisesti sanottuna tein elämäni parhaan päätöksen enkä ole katunut kertaakaan. Jos alat epäröidä viime hetkellä, tutkiskele tunteitasi perinpohjaisesti. Oma olo kertoo, jos asiat ovat menossa pahasti pieleen. On helpompi lähteä heti kuin myöhemmin. Aluksi oli hieman hankalaa sopeutua uuteen arkeen, mutta se todellakin oli kaiken arvoista.”

Ei seksiä yli kahteen vuoteen

”Jätin kumppanini puoli vuotta ennen häitä, ja samalla jäi myös oikeastaan kaikki mistä olin maksanut ja mihin olin investoinut. Tajusin, etten ollut halunnut häntä seksuaalisessa mielessä yli kahteen vuoteen. Kirjaimellisesti olin vältellyt seksiä hänen kanssaan melkein puolet ajasta, jonka olimme yhdessä. Miten ajattelinkin sen olevan ihan okei? Mies oli tylsä ja halusin enemmän, seikkailla sekä nähdä maailmaa. Hän imi minusta kaiken energian tehdä asioita – yhtenä päivänä sen oivalsin. Sitten lähdin ja tuntuu, kuin suuri paino olisi pudonnut harteiltani. Siitä on nyt melkein kahdeksan vuotta, ja elämäni on todellakin paljon parempaa nykyisin.”

Suhde ei olisi kestänyt kuitenkaan

”En jättänyt kumppania alttarille, mutta kaksi viikkoa ennen häitä ymmärsin, että suhde oli myrkyllinen eikä tulisi kestämään. Joten lopetin sen, ja päätös oli elämäni paras. Oli kiusallista kertoa asiasta kaikille, mutta totta puhuen olin nuori ja sain äitini tekemään sen puolestani.”

Ystävä vikitteli kihlattua

”Olin kihloissa kerran. Miehellä ja minulla oli yhteinen ystävä, joka oli todella onnellinen puolestamme. Epäilykseni heräsivät, sillä ystävä oli vähän liian kiinnostunut asioistamme. Nainen vaikutti olevan myös liian läheinen ystävä kihlattuni kanssa mutta luotin heihin. Tietenkin sain myöhemmin selville, että ystävä oli ihastunut mieheeni ja heillä oli ollut pientä sutinaa. Lopetin suhteen ja he hyppäsivät suhteeseen välittömästi sen jälkeen. Olen käynyt terapiassa selvittelemässä asioita, mutta olen ihan onnellinen, että juttumme ei lopulta toiminut. Olen paljon onnellisempi nyt (ja ne kaksi erosivat kaksi viikkoa myöhemmin).”

Mies käytti henkistä väkivaltaa

”Purin kihlauksemme kaksi kuukautta ennen hääpäivää. Menimme nopeasti kihloihin, mutta odotimme avioitumista, sillä halusin käydä koulun loppuun ensin. Suhde rapistui vuosien varrella ja mies alkoi käyttää henkistä välivaltaa. Tunsin olevani ansassa, koska asuimme yhdessä ja omilla vanhemmillani oli parisuhdeongelmia, joten ei minulla ollut paikkaa, minne mennä. Heräsin lopulta todellisuuteen ja tajusin, että ei minun tarvitse jäädä suhteeseen hänen kanssaan. Menin kuitenkin kotiin, häpeissäni peruin häät mutta kukaan ei kyseenalaistanut asiaa.”

Lue myös: Raskaana oleminen kielletty, tiukka pituusrajoitus... - Kaasot paljastavat kauhukokemuksensa häistä

Lue myös: Menikö tuleva morsian liian pitkälle? Toive sinisilmäisille morsiusneidoille herättää raivoa

Lue myös: Oliko eroaminen oikea päätös? 5 varmaa merkkiä paljastaa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat