Kuva: Shutterstock

Parisuhteessa mutta silti yksinäinen? 5 helppoa neuvoa läheisyyden vahvistamiseen

27.08.2019 18:15 - Emmi Moilanen

Jos kiireinen elämänvaihe on syy sille, että välit ovat etääntyneet, kalenteriin aikataulutetut treffi-illat tuovat nopean ensi-avun tilanteeseen.

Parisuhteessa kumppanusten tiivis henkinen yhteys vahvistuu yhteisten vuosien myötä. Joskus kuitenkin tulee aikoja, jolloin jompikumpi tai molemmat osapuolet kokevat yksinäisyyttä parisuhteesta huolimatta. Your Tango -sivusto kokosi yhteen täsmävinkit siihen, kuinka tilannetta tulisi lähteä ratkomaan.

5 neuvoa läheisyyden vahvistamiseksi:

1. Muistakaa, että kiitollisuutta kumppania ja parisuhdetta kohtaan on tärkeää osoittaa päivittäin. Vaikka molemmat tietäisitte, että tunteet eivät ole haalistuneet mihinkään, kiitollisuus sekä pienet huomionosoitukset ovat nopea keino vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta entiselle tasolleen.

2. Älä odota, että kumppani osaa lukea tilanteessa ajatuksiasi. Psykologian professori Keith Sanford painottaa, että yksinäisyyden tunnetta kokiessa on erityisen tärkeää oppia sanoittamaan omia tuntemuksiaan.

3. Olkaa uteliaita ja kiinnostuneita keskustelemaan arkipäiväisistäkin asioista. ”Kuinka päiväsi meni” tai ”mikä oli erityisen kivaa tässä päivässä,” ovat erinomaisia kysymyksiä keskustelun aloittamiseksi.

4. Yrittäkää käydä nukkumaan samaan aikaan aina, kun se vain on mahdollista. Nukkumaan mennessä kumppanuksilla on tilaisuus viettää päivän viimeiset hetket yhdessä jutustellen ja koskettaen toisiaan. Your Tangon artikkelissa huomautetaan myös, että edellä mainitut seikat tekevät hyvää myös seksielämälle.

5. Aikatauluttakaa ainakin yksi treffi-ilta kuukauteen. Jos läheisyys ja henkinen yhteys on ollut jo jonkin aikaa kadoksissa esimerkiksi kiireisen elämäntilanteen vuoksi, on hyvä aikatauluttaa suunnitelmallisesti ne hetket, jolloin huollatte parisuhdettanne.

Lue myös: Miehet avoimina: "Pahinta, mitä olen sanonut riidan aikana"

Lue myös: Rakkautta ilmassa? Teot, jotka paljastavat syvät tunteet jo ennen rakkaudentunnustusta

Lue myös: Avioeroon päätyneet paljastavat - viimeinen niitti, joka vei erilleen

Lähde: Your Tango

Kilpailut

Uusimmat