Kuva: Shutterstock

Koitko huumaavan lomaromanssin? Asiantuntija kertoo, miten saada suhde jatkumaan

03.08.2022 21:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Loma voi loppua, mutta romanssin ei välttämättä tarvitse.

Intohimoinen lomaromanssi kutkuttaa ja piristää. Reissu uuteen kaupunkiin tai matka ulkomaille ei kuitenkaan koskaan ole ikuinen, mutta se ei tarkoita sitä, etteikö reissussa syntynyt romanssi voisi olla. Mikäli haluaisit, että heilastasi muodostuisi elämääsi pysyvä ihmissuhde, kannattaa pitää mielessä seksi- ja ihmissuhdeasiantuntija Caroline Westin neuvot lomaromanssin suhteen. 

Perustele tilanteesi 

Mikäli mahdollista, mieti etukäteen, mitä etsit ja haluat lomaromanssiltasi. West neuvoo, että lomaromanssin kohteen kanssa kannattaa avoimesti keskustella siitä, mitä he etsivät ja ovatko he ylipäätään valmiita mihinkään pitkäaikaisempaan ihmissuhteeseen. Kun keskustelu pidetään avoimena ja omat valinnat sekä toiveet perustellaan, ei pettymyksiä tai väärinymmärryksiä synny niin helposti. 

Lomaromanssin kohteelle kannattaa olla rehellinen omista tunteista ja tarpeista. (kuva: Shutterstock)

Kommunikointi on kultaakin kalliimpaa 

West sanoo, ettei hanskoja tarvitse heittää tiskiin, ainakaan ennen kunnollista keskustelua aiheesta.

- Ennen kuin sanotte katkeransuloiset hyvästit loman lopussa, keskustelkaa avoimesti siitä, olisivatko he innokkaita pitämään yhteyttä ja jatkamaan tätä matkaa kanssasi, hän kertoo. 

Kun selvitätte yhdessä sen, oliko romanssinne vain hetken huumaa, vai onko siinä kenties jotain vakavampaa, saatte molemmat mielenrauhaa asian suhteen. 

Varautukaa etäisyyteen 

Usein lomaromanssi tapahtuu jonkun sellaisen kanssa, joka asuu aivan eri kaupungissa tai jopa maassa kuin itse. Mikäli haluaa romanssin jatkuvan, on todennäköisesti asennoiduttava kaukosuhteeseen. Kaukosuhde vaatii kompromisseja ja vaivannäköä, mutta se voi olla myös toisille hyvin toimiva suhdemuoto. Kun toista ei näe hirveän usein, voi joidenkin mielestä kipinä pysyä yllä pidempään. 

- Sopikaa viikoittainen videopuhelu, jotta saatte vähän aikaa kasvokkain, sillä silloin kommunikointi pelaa parhaiten. Yrittäkää myös sitoutua vuorotellen matkustamaan ja vierailemaan toistenne luona säännöllisesti, West neuvoo. 

Lue myös: Miten päästä yli rakkaudesta? Näillä vinkeillä pääset siirtymään eteenpäin

Lue myös: Eroprosessin aikana voi kokea viisi ikävää tunnetilavaihetta - niistä voi onneksi päästä yli

Lue myös: Kuinka harrastaa vihreää seksiä? Lue vinkit ympäristöystävällisiin lemmenleikkeihin

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat