Miksi mies ei ota ohjeita tai neuvoja vastaan auton ratissa? Miehet vastaavat!

23.11.2012 08:15 - Karoliina Kotala

Miehen puhetta -juttusarjassa selvitellään miesten ajatuksia naisista. Kysymykset ovat peräisin suomalaisilta naisilta, ja niihin vastaa Voicen oma miesraati.

Tällä kertaa aiheena ovat miehet ja autot, joiden lämpimiin väleihin useammallakin naisella liittyy taatusti paljon kysymyksiä. Lukijan kysymys kuuluukin:
Miksi mies ei ota ohjeita tai neuvoja vastaan auton ratissa?


Lauri, 25 v, sinkku:

Hmmm...onkohan kyse nyt naisen ohjeista. No ei sillä kuitenkaan niin väliä, koska yhtä paljon ärsyttää ja häiritsee kummankin osapuolen "ohjeet". Koska kyllähän MINÄ OSAAN AJAA. Ajo- ja reittiohjeet ovat kyllä ihan tervetulleita, mutta ne "sä et kattonu ollenkaa vasemmalle" -lausahdukset on vaan silkkaa turhuutta. (Kyllähän mä katoin...urpo)


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Mies ei tarvitse ajo-ohjeita... eikun ei sittenkään se. Mies haluaa tuntea olevansa ohjaimissa ja vastaavansa siitä, että vieressä istuva daami pääsee ajoissa, turvallisesti ja miellyttävässä seurassa sinne minne hänen mielensä sillä hetkellä halajaa. Ohjeiden antaminen on loukkaus vastaan miehen kykyä selviytyä yllä olevasta tehtävästä. Mies kokee epäonnistuneensa, jos vierestä pitää antaa ohjeita.


Santeri, 37, naimisissa:

Mies haluaa olla naisensa silmissä sankari. Esihistoriallisina aikoina se oli helppoa, kun piti vain metsästää perheelleen ravintoa, rakentaa turvallinen maja ja suojella naistaan villissä luonnossa. Nykyään ruuan saa kaupasta ja talotkin voi tilata valmiina paketteina, joten miehelle jää enää asfalttiviidakko ja siellä selviytyminen. Auton ratissa mies voi vielä edes hetken aikaa tyydyttää tuota alkukantaista viettiään ja kokea olevansa vastuussa siitä, että hän vie puolisonsa turvallisesti paikasta toiseen. Jos puoliso puuttuu tuohon moittimalla miehen ajamista tai antamalla ajo-ohjeita, koettelee se miehen itsetuntoa. Älkää siis puuttuko ajamiseemme, ellei ala näyttää siltä, että ilman väliintuloa ette koskaan löydä perille.


Miehen puhetta -juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat