Yllätysvauva, mustasukkaisuus, masennus... Voicen lukijat kertovat, mikä parisuhteessa on haastavinta

25.02.2013 16:45 - Heli Thoren

Hyvääkin suhdetta koetellaan toisinaan. Lukijat paljastavat parisuhteensa kipupisteet ja sen, miten vaikeuksista selvittiin.

"Vammauduin ja tästä johtuen mielialani vaihtelivat hallitsematta. Ne toivat oman haasteensa myös parisuhteeseen."

Mies 27 vee

"Haastavimpia ovat oleet hetket, jolloin emme ole tienneet mitä haluamme tulevaisuudelta ja haluammeko ylipäätään samoja asioita. Muutaman kerran olemme jopa eronneet ja miettineet asioita tahoillamme. Loppujen lopuksi olemme kuitenkin aina palanneet saman katon alle."

Sannaliini, 23 v

"Alkuaikoina suhdettamme varjosti mieheni mustasukkaisuus. Hän ei alkuun pystynyt hyväksymään, että parhaat ystäväni ovat miehiä. Ajan kanssa hän onneksi tottui siihen.

Toinen haasteellinen aika oli yllätysraskaus, jota emme olleet mitenkään suunnitelleet. Vauvan tulo pakotti meidät punnitsemaan suhdettamme, koska olimme siinä vaiheessa tunteneet toisemme vasta vähän alle vuoden verran."

Annukka, 30

"Viimeisen reilun vuoden ajan olemme joutuneet suhteessamme tiukoille mieheni viikoittaisten työmatkojen vuoksi. Mieheni työskentelee kokonaan toisella paikkakunnalla. Toisaalta, nyt osaamme arvostaa yhteistä aikaa ja toisiamme enemmän."

Nainen, 24

"Suhteeseemme on kuulunut sellaisia vaiheita, jolloin liki jokainen keskustelu on johtanut riitaan. Ne ajat ovat samalla kuitenkin onnistuneet myös lujittamaan suhdettamme.

Toisinaan olemme myös mustasukkaisia toisistamme, vaikkei sellaiseen ole edes syytä. Toisinaan tuntuu, että yhteisen ajan löytäminen on arjessa vaikeaa, vaikkei meillä ole edes lapsia. Sen olemme molemmat saaneet huomata, että parisuhteeseen pitää jaksaa panostaa!"

Nainen, 21

"Alussa suhteemme on-off-vaihe toi haasteita enemmän kuin tarpeeksi. Kun puolisollani oli käynnissä avioero, ja hän eli asumuserossa, en aina tiennyt, missä minun paikkani oli mieheni elämässä."

Minna, 33

"Suhteemme alkuaikoina kipuilimme, koska suhteeseemme ei ollut vielä muodostunut luottamusta toista kohtaan. Koska meillä molemmilla on lapsia edellisestä suhteesta, jouduimme myös etsimään suhteessa tilaa, jossa kaikilla olisi hyvä olla."

Nainen, 39

Kovimpia haasteita suhteessamme oli abortti, johon päädyin ennen neljättä lastamme. Mieheni olisi halunnut saada vauvan, mutta itselläni ei siinä kohtaa riittänyt voimia siihen."

Nainen, 40

"Vauvamme syntymän jälkeen sairastuin raskauden jälkeen masennukseen. Tilani diagnosoitiin myöhemmin kilpirauhasen vajaatoiminnaksi, ja sain vaivaan toimivat lääkkeet. Nyt sekä arki että parisuhde toimivat taas paremmin."

Amanda, 28

"Itselleni suhteessamme on ollut vaikeinta löytää oikeanlaista tapaa suhtautua mieheni entisiin tyttöystäviin ja ex-vaimoon. Mustasukkaisuuden tunteet ovat olleet raskaita."

Noora, 27

"Ensimmäinen vuosi naimisiinmenon jälkeen oli suhteemme koetinkivi. En ymmärrä miksi, mutta itselleni tuli sellainen olo, että olen ansassa, enkä pääse pois. Loppujen lopuksi työstin suhdettamme mielessäni ja pikku hiljaa ymmärsin, ettei suhde ole ansa, vaan saan parisuhteessa turvaa ja hyväksyntää."

Emma, 23

"Haastavinta meidän parisuhteessa on arki. Minä olen päivät töissä ja iltaisin usein koulussa. Miehelläni on työ ja harrastukset. Näemme toisiamme kaikkien menojen vuoksi parhaimmillaan vain pari tuntia illassa. Olen ajoittain todella surullinen tilanteemme takia. Viikonloput meillä onkin pyhitetty tämän takia rakastamiseen."

Nainen, 30

"Olen suhteessamme huomannut, että toinen ja kolmas vuosi suhteessa menevät tasapaksusti. On riitoja, mutta ne saadaan sovittua sen voimalla, kun ihana alkuaika on vielä tuoreena muistissa.

Neljäs ja viides vuosi ovat sen sijaan täyttä helvettiä. Riidat seuraavat toisiaan, eivätkä viat toisessa ja suhteessa olekaan niin pieniä kuin alkuun halusi ajatella. Arki iskee suoraan vasten kasvoja."

Hena 25

Kilpailut

Uusimmat