Kuinka usein miehet ihastuvat toisiin naisiin? Näin miehet vastasivat!

16.04.2013 10:45 - Karoliina Kotala

Miehen puhetta -juttusarjan tuoreimmassa osassa miesraati pui ihastumista, siihen reagoimista ja sen seurauksia.

Miesten aivoituksiin perehtynyt miesraati käsittelee tällä kertaa ihastumista. Juttusarjan lukijakysymys kuuluukin seuraavasti: Haluaisin tietää kuinka usein miehet ihastuvat muihin naisiin ja kuinka nopeasti heillä ihastukset unohtuvat? Sekä miten miehet reagoivat ihastuksiinsa?


Lauri, 25, sinkku:

En voi puhua hirveän suuresta miesjoukosta, mutta itseäni ja kaveripiiriäni voin kuvailla. Tuntuu, että on kahdenlaista miestyyppiä. Toiset ihastuvat aina treffeillä käydessään tai kun on vaihtanut uuden tuttavuuden kanssa enemmän kuin pari lausetta. Toiset ei sitten ihastu millään. Itse kuulun tähän ensimmäiseen kastiin.

Ihastuksen tasot ovat sitten asia erikseen. Jotkut ihastukset tulevat mieleen vielä vuosien jälkeen, kun taas toiset unohtaa parissa päivässä. Ihastuksista kannattaisi kuitenkin ottaa selvää, eikä vain jäädä vatvomaan asiaa.

Seurustelun aikana taisi käydä kaksi kertaa niin, että ihastuin toiseen naiseen. En edennyt asioiden kanssa mihinkään suhteen aikana vaikka törmättiinkin jossain ja numero löytyi kännykästäkin. Seurustelun loputtua otin asian hoitaakseni, mutta kyseessä olikin tosiaan vain ihastus eikä sen enempää.


Johannes, 34, naimisissa, pieni lapsi:

Kun olin parikymppinen, ihastuin jatkuvasti kaikkiin naisiin. R-Kioskin myyjään, työkaveriin, bussissa lehteä lukeneeseen kaunottareen, ystävieni naispuolisiin ystäviin jne. Romanssiajatukset ärrän myyjien kanssa kestivät juuri sen aikaa kuin lottokupongin jättämisessä nyt kesti, mutta muistan kyllä olleeni todella pitkään ihastunut vaikka nyt johonkin ystäväni naispuoleiseen ystävään.

Jos elämäntilanne oli sinä hetkenä vapaa, niin tietenkin aina silloin tällöin sitä pystyi keräämään rohkeutensa ja avaamaan keskustelun naisen kanssa. Joskus päädyttiin jopa treffeille. Yleensä ihastukset kuitenkin menivät ja tulivat.

Näin ukkomiehenä tilanne on tietenkin toinen. Jotenkin myös iän myötä oma libido on sen verran laskenut, ettei nyt ihan koko ajan sävähtele kaikkiin suuntiin. Tietenkin miellyttävän hymyilevä nainen on ilo myös ukkomiehen silmälle, mutta ihastumiset taitavat olla taaksejäänyttä aikaa.

Yleisesti voi kyllä todeta, että mitä omat kokemukset ja ystävien kokemukset kertovat, niin kyllä naisen lähestyminen on hermostuttavaa ja jännittävää. Joku nolostumisen pelko estää vuosittain tuhansia romansseja syntymästä. Olkaa rohkeampia ja antakaa rakkaudelle mahdollisuus!


Santeri, 37, naimisissa:

Tuohon on täysin mahdotonta antaa yksiselitteistä vastausta. Ihastumisherkkyys lienee niin yksilöllinen asia, koska siihen vaikuttaa se, miksi hän toiseen ihastuu, tekeekö hän mitään ihastumisen eteen tai seurauksena ja onko ihastuminen molemminpuolista. Tuskin kaikki naisetkaan ihastuvat samalla tavalla. Koska käytät sanamuotoa "muihin naisiin", oletan sinun tarkoittavan sitä, että miten usein varatut miehet ihastuvat muihin naisiin. Ja kyllähän varattukin voi todellakin ihastua. Silloin ihastumisen syynä lienee se, että ihastuu toisessa johonkin piirteeseen, jota omassa puolisossa ei ole. Miten usein tuollaisia ihmisiä sitten tulee vastaan? Joillekin useammin, toisille harvemmin. Jos oma suhde voi hyvin, niin varmaan todella harvoin.

Miten nopeasti nuo ihastukset sitten menevät ohi? Luultavasti sitä nopeammin, mitä vähemmän niihin reagoi. Eli jos oma suhde voi hyvin, ymmärtää ihastunut sen, että se on vain ihastus ja oma puoliso on se oikea. Jos sen sijaan lähtee ihastustaan ruokkimaan, saattaa ihastus olla pitkäkestoisempi, ja ruokkimalla sitä vain hankkii itselleen ongelmia.

Miehen puhetta -juttusarjan edellisen osan voit lukea täältä.

Etsimme jatkuvasti uusia aiheita ja konkreettisia kysymyksiä naispuolisilta lukijoiltamme. Mitkä asiat miehen käytöksessä askarruttavat? Mitä miehet todella ajattelevat naisista? Kysymyksiä voit kirjoittaa alla näkyvään Kommentit-kenttään tai sähköpostilla suoraan juttusarjan tuottaja Karoliina Kotalalle (etunimi.sukunimi@voice.fi), ja me kysymme parhaat puolestasi.

Kilpailut

Uusimmat