Naiset ottavat miehiä kiinni pettämistilastoissa - mistä on kyse?

03.07.2013 22:15 - Laura Sulkava

Mielipidemittauksessa tehty tutkimus naimississa olevien naisten pettämisestä kertoo karua faktaa syrjähyppyjen suosion kasvusta.  

Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan naisten pettäminen on kasvanut 40 prosentilla kahdessa vuosikymmenessä. Tutkimuksen mukaan avioliitossa olevista naisista vajaa 15 prosenttia pettää, kun miehillä vastaava luku on pysynyt 21 prosentissa.

Montgomeryn Auburn yliopiston tutkijat kertovat, että sukupuolten väliseen kuiluun on muutamia syitä. Sosiaalinen ilmapiiri on muuttunut siten, että satunnainen seksi ei ole enää yhtä paheksuttavaa kuin aikasemmin. Tämä saattaa saada osan naisista helpommin naapurin pedin puolelle.

Vaikka usein törmää siihen oletukseen, että naiset on luotu yksiavioisuuteen ja pitkiin parisuhteisiin, niin tutkijan mukaan se on lähinnä satua. Naisten ja miesten mieltymykset ovat yllättävän samanlaiset.

Yksi selityksistä naisten pettämisen lisääntymiseen on nettideittailun helppous. Netissä pienen lisämausteen hakeminen suhteeseen on vain klikkauksien päässä ja sivustolle saattaa eksyä jopa huomaamattaan.

Asiantuntijat ennustavat, että tulevaisuudessa sukupuolien välinen kuilu tasoittuu entisestään. Tähän syynä ovat sosiaalisten asenteiden muutokset sekä avioeron herkempi ottaminen erityisesti, kun suuri osa naisista käy töissä eivätkä ole riippuvaisia miesten tuloista.

Lähde: News.com.au

Kilpailut

Uusimmat