Onnellisuus ei tule itsestään - viisi perussääntöä hyvään parisuhteeseen

10.10.2013 19:15 - Reija Saarinen

Toimiva parisuhde vaatii sitoutumista molemmilta osapuolilta. Onkin olemassa muutamia perussääntöjä, joiden avulla voidaan luoda kestävä ja onnellinen suhde. 

1. Älä kritisoi kumppanisi vanhempia

Kumppanin vanhempien kritisoiminen ei kannata. Saattaa olla, että olet pettynyt heihin jostain syystä, mutta tästäkään huolimatta tylyjen loukkausten lateleminen ei ole oikeutettua. Älä koskaan unohda, että he ovat aina kumppanisi vanhemmat, vaikka sattuisi mitään. 

2. Viettäkää vapaa-aikaa yhdessä

Älkää viettäkö kaikkea vapaa-aikaa television edessä löhöten. Parisuhde vaatii enemmän, kuin yhdessä lokoilua. Tehkää siis yhdessä kaikkea hauskaa. Menkää yhdessä kahville, syömään tai kävelylle puistoon. Pienet yhteiset asiat sitovat teidät paremmin yhteen ja rakkautenne syvenee. 

3. Älä tee päätöksiä yksin

 Parisuhde on yhteisö, missä päätökset tulee tehdä aina yhdessä. Vaikka kyseessä olisi sinun mielestäsi pieni ja mitätön asia, keskustele siitä kumppanisi kanssa. Kumppanisi saattaa yllättyä iloisesti siitä, että otat hänen tunteensa ja mielipiteensä huomioon pienissäkin asioissa. Avoin keskustelu kaikesta on avain kestävään ja onnelliseen parisuhteeseen. 

4. Keskustelkaa tavoista

Monella meistä on erilaisia tapoja, jotka saattavat ärsyttää muita. Ärsyttävät tavat kannattaakin ottaa puheeksi täysin avoimesti. Keskustelu ei ehkä saa kumppaniasi muuttamaan tapojaan, mutta luultavasti hän tekee kaikkensa muuttaakseen tapojaan edes jollain tasolla. 

5. Jakakaa menneisyytenne

Kumppanisi tulee tietää menneisyydestäsi. Älä siis kuvittele, että sinun kannattaa salata ikäviä asioita menneiltä vuosilta. Ole avoin alusta saakka, tällöin kumpikaan teistä ei joudu yllättymään ikävästi, jos menneisyys vilahtaa eteenne yllättäen. Luottamus ja rehellisyys ovat suhteessa kaksi tärkeintä asiaa. 

Lähde: Station Health

Kilpailut

Uusimmat