Parisuhdeterapeutti paljastaa: 5 asiaa, joita sinulle ei kerrottu avioliitosta

05.05.2014 21:45 - Heli Thoren

Suomessa yli puolet liitoista päättyy eroon. Olisivatko onnistumispronsentit paremmat, jos muistaisimme nämä viisi asiaa?

Saduissa prinssi ratsastaa hakemaan valkealla hevosella, ja siitä onnellinen pari laukkaa aamunkoittoon. Ja elää elämänsä onnellisena loppuun asti. Tosielämässä kaikki ei ole yhtä helppoa. Parisuhdeterapeutti paljastaa viisi asiaa avioliitosta, joita kenties kukaan muu ei muistanut sinulle kertoa:

1. Ei ole kumppanisi tehtävä taata sinulle onnellista loppua

Sinä vastaat itse onnestasi. Sinä olet vastuussa siitä, että sinulla on hyvä olla itsesi kanssa, pidät itsestäsi ja nautit elämästäsi. Älä odota, että miehesi tekee tämän sinulle. Hän täydentää elämääsi, mutta ei ei vastaa onnestasi. Vastaat siitä itse.

2. Avioliitto palkitsee, mutta myös haastaa

 Kun liitto toimii, olet onnellisimmillasi. Kun avioliitossa on haastavat ajat, se raastaa koko elämääsi. Avioliitossa eläminen on kokonaisvaltaisempaa kuin kenties kuvittelit.

3. Sinä vastaat hyvästä olostasi

Kun kumppanisi hellii sinua, tunnet olosi ihanaksi. Kun hän kuiskii sinulle hellyyksiä korvaan, tunnet olosi rakastetuksi. Omasta hyvästä olostasi vastaat kuitenkin itse. Jos odotat, että rakkaasi tekee sinut onnelliseksi, olet väärillä jäljillä.

4. Et voi muuttaa puolisoasi

Ärsyttääkö kultasi tapa jättää tavarat hujan hajan? Harmittaako, kun hän ei koskaan oma-aloitteisesti tuo sinulle kukkia? Jos keskityt siihen, miten puolisosi pitäisi muuttua, yrität mahdotonta. Kukaan ei muuta, jos ei itse halua muuttua ja pyri muutokseen. Ainoa, ketä voit liitossasi muuttaa, on sinä itse.

5. Puolisosi tulee muuttumaan

Vuosien varrella kasvatte ja muututte molemmat. Elämä vie eteenpäin, antaa uusia näkymiä ja oivalluksia. Elämä tulee takuulla muuttamaan teitä molempia ja siihen on hyvä varautua. Pyrkikää kasvamaan yhdessä, älkääkä hätääntykö, jos toinen löytää elämäänsä uusia asioita. Kunnioittakaa ja vaalikaa suhdettanne elämän myrskyissä ja pyrkikää katsomaan yhdessä samaan suuntaan.


Mihin asiaan miehet kiinnittävät ensimmäisenä naisessa huomiota? Lue lisää täällä.

Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat