Eikö seksi huvita? 13 arkista keinoa tuoda lisää intohimoa makuuhuoneeseen

13.05.2014 14:30 - Heli Thoren

Pienillä kikoilla seksielämän voi saada puhkeamaan kukkaan arjen askareiden jaloissakin.

Pitkässä parisuhteessa tulee väistämättä kausia, jolloin seksi ei maistu. Suhteen intiimiyttä ja seksuaalisuutta voi myös ruokkia. Ohessa kolmetoista arkista keinoa siihen:

1. Treffi-illat kunniaan

Jos teille treffit tarkoittaa sitä, että naputtelette molemmat omia tietokoneitanne verkkarit jalassa, on aika toimia. Romantiikka suhteessa kärsii, jos ette tee mukavia asioita yhdessä. Varatkaa kalenterista yhteinen ilta, jolloin lapset menevät hoitoon, ja te teette jotakin mukavaa yhdessä. Tehkää treffi-illoista tapa.

2. Mieti pillereiden vaihtoa

Pohdi, voiko seksuaalisen halukkuuden muutos liittyä ehkäisypillereiden käyttöön. Toiset merkeistä voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen, jolloin pillereiden vaihtoa kannattaa harkita.

3. Tutki lääkekaappia

Ehkäisypillerit eivät ole ainoita, jotka vaikuttavat halukkuuteen. Myös esimerkiksi toiset masennuslääkkeistä voivat vaikuttaa seksuaaliseen halukkuuteen. Keskustele lääkärisi kanssa, voiko asialle tehdä jotain.

4. Jakakaa kotityöt

Monet tutkimukset osoittavat, että ne parit, jotka jakavat kotityöt tasapuolisesti, harrastavat enemmän seksiä. Hoitakaa kotitöitä yhdessä, niin myös seksille jää enemmän aikaa ja energiaa.

5. Sänky on nukkumista JA seksiä varten

Siivotkaa sänkyynne tilaa seksille. Jos lapset kömpivät joka yö pahojen unien vuoksi sänkyyn, se voi tappaa seksihalut. Järjestäkää lemmikeille ja lapsille omat paikat makuuhuoneeseen. Esimerkiksi lapsille voi laittaa omat patjat sängyn alle, jolloin he voivat tarvittaessa kömpiä makuuhuoneeseen ja patjat voi vetää esiin. Rauhoittakaa sänky vain teitä varten. Se on pidemmän päälle myös koko perheen etu.

6. Aikatauluta

Me kirjoitamme lääkäriajat, jumpat ja ystävän kanssa kahvittelut kalenteriin, miksei siis seksiäkin? Kirjoittakaa aika seksille kalenteriinne. Ja pitäkää merkinnästä kiinni.

7. Liukuvoide käyttöön

Kun parien haluttomuutta on tutkittu, yhdeksi haluttomuuden syyksi nousi emättimen kuivuus. Kukaan ei halua, jos seksi sattuu. Ottakaa liukuvoide käyttöön, niin seksi sujuu paremmin ja nautinnollisemmin.

8. Laukaise stressi

Etenkin naisilla seksille antautuminen voi tuntua vaikealta keskellä arjen kiireitä. Pyri lievittämään stressiä esimerkiksi juoksulenkillä tai kylvyllä. Kun saat mielesi ja kehosi rentoutumaan, seksikin voi maistua paremmin. Miehet huomio: hyvä esileikki voisikin olla se, että annat naisen käydä rauhassa kuumassa suihkussa, samalla kun järjestät lasten lelut leikkien jäljiltä.

9. Hyvä ruokavalio kunniaan

Sillä, mitä syöt on myös vaikutusta makuukammarin puolella. Tutkimuksien mukaan terveellinen ruokavalio vaikutti yllättävän paljon myös seksuaaliseen halukkuuteen. Esimerkiksi kolesterolitaso vaikuttaa suoraan myös seksuaaliseen hyvinvointiin. Muista lisätä ruokavalioosi vihanneksia ja hedelmiä.

10. Syö oikeita herkkuja

Ravintotutkimusten mukaan tietyt ruuat voivat nostaa libidoa. Syö siis runsaasti avokadoa, mansikoita, manteleita ja ostereita, jos haluat vaikuttaa halukuuteen syömällä oikein.

11. Keskustelkaa

Vaikka toisinaan haluttomuuden taustalla onkin fysiologinen syy, monessa tapauksessa syy on tunneperäinen. Keskustelkaa avoimesti haluttomuuden tunteistanne. Miettikää yhdessä, mistä ne voisivat johtua, ja miten niitä voisi helpottaa. Älkää antako haluttomuuden kasvaa möröksi välillenne. Olkaa rehellisiä ja avoimia toisillenne, älkääkö syyllistäkö tai tuomitko.

12. Liiku

Liikunnan harrastaminen kohottaa kuntoa ja myös vaikuttaa halukkuuteen. Liikunnan harrastaminen myös kasvattaa omaa hyvää oloa ja rakkautta omaa kroppaa kohtaan. Myös nämä vaikuttavat positiivisesti seksuaaliseen halukkuuteen.

13. Kuuntele kehoasi

Joskus haluttomuus voi olla merkki jostain suuremmasta terveydellisestä ongelmasta. Jos haluttomuuteen liittyy muita fyysisiä oireita, on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin.

Mitä suosikkiasentosi kertoo parisuhteestasi? Lue lisää täällä.

Lähde: Health.com

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat