Maailman ärsyttävin tapa? 4 syytä olla sanomatta: "Sssssssh"

24.06.2014 15:32 - Senni Loikala

Monet sortuvat joskus suhauttamaan toisen hiljaiseksi, mutta tapa kannattaa kitkeä pois tärkeistä syistä.

Tuntuuko, että kumppani puhuu liian kovaan ääneen bussissa? Ärsyttääkö pienikin rapsahdus elokuvateatterissa? Tahtoisitko keskittyä kirjan lukemiseen, mutta sinua häiritään? Olipa tilanne mikä tahansa, järkevin tapa saada toinen hiljaiseksi ei ole sanoa hyssytellen: "Ssssh".

Miksei?

Hyssyttely luo häpeää

Jokainen, jolle ollaan hyssytelty, tietää siitä seuraavan häpeän piston. Kuin olisi tehnyt jotain väärin, vaikka kysymys on useimmiten jostakin aivan pienestä asiasta. Vaikka hyssyttelijän tarkoitus ei olisi saada toista häpeämään, kannattaa tapa lopettaa.

Hyssyttely luo hierarkian

Jos toinen sanoo: "Ssssh", luo se käsityksen, että hyssyttelijä olisi tilanteen herra. Suhauttelu luokin ihmisten välille statuksia, joissa hyssyttelijä on ylempänä ja toinen alempana. Jälkimmäinen voi tuntea olonsa kuin huonosti käyttäytyväksi lapseksi.

Hyssyttely synnyttää vastareaktion

Pienen häpeän tunteen lisäksi hyssyttely saa muita negatiivisina pidettyjä tunteita nostamaan päätään. Ärsyyntyessään ihminen monesti puolustautuu. Näin ollen hyssyttämällä voi saada riidan aikaiseksi, vaikka olisi tahtonut vain hiljaisuuden.

Hyssyttely on huonoa kommunikointia

Toiselle suhauttaminen on samantasoista kommunikaatiota kuin jos ärjähtäisit voimasanoin hänet sulkemaan suunsa. Tunteensa saa näyttää, mutta parempi tapa on keskustella, eikä hyssytellä.

Mitä lempivärisi kertoo luonteestasi? Käy katsomassa aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: The Carol Blog

Kilpailut

Uusimmat